Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

MUZIKA PREDAKA - MISIJA JE USPELA!


Dvadeset godina lokalna zajednica Mađara neguje muzičke korene tradicionalne muzike i okuplja ljubitelje ovog zvuka. Tako je bilo i ovaj, jubilarni put. Druženju i zabavi u holu OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" prisustvovao je i Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.


"Čast mi je i zadovoljstvo što sam u prilici da prisustvujem 20. jubilarnoj manifestaciji ‘Muzika naših predaka’. Od izuzetne je važnosti da podržavamo ovakve manifestacije, jer su upravo one odraz multikulturalnosti na koju smo u našoj zajednici izuzetno ponosni. Naravno da ćemo se truditi i u buduće da snažno podržavamo ovaj i slične događaje, kako bi negovali tradiciju i toleranciju različitih kultura i naroda", poručio je Debeljački.

"Sa radošću možemo da se pohvalimo da je nastup imalo više od 40 muzičkih umetnika. Koncert organizujemo već 20 godina i želimo to da činimo u budućnosti, kako bismo kod omladine pobudilo interesovanje za tradicionalnom muzikom mađarskog naroda, ujedno tako čuvajući svoj kulturni identitet. Po utiscima publike vidim da su uživali u programu, što nam je znak da smo uspeli u svojoj misiji", ocenila je Angela Robotka, predsednica MKUD "Aranj Janoš", i zahvalila svima koji su pomogli da se manifestacija održi, posebno opštini Srbobran.

Nakon oficijelnog dela druženje uz pesmu i igru nastavljeno je u holu škole.

  

Postavio: Administrator dana 2022.03.06

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen