Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3627/muzika-predaka-misija-je-uspela/

Verzija za tampu / To ScreenviewMUZIKA PREDAKA - MISIJA JE USPELA!


Dvadeset godina lokalna zajednica Mađara neguje muzičke korene tradicionalne muzike i okuplja ljubitelje ovog zvuka. Tako je bilo i ovaj, jubilarni put. Druženju i zabavi u holu OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" prisustvovao je i Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.


"Čast mi je i zadovoljstvo što sam u prilici da prisustvujem 20. jubilarnoj manifestaciji ‘Muzika naših predaka’. Od izuzetne je važnosti da podržavamo ovakve manifestacije, jer su upravo one odraz multikulturalnosti na koju smo u našoj zajednici izuzetno ponosni. Naravno da ćemo se truditi i u buduće da snažno podržavamo ovaj i slične događaje, kako bi negovali tradiciju i toleranciju različitih kultura i naroda", poručio je Debeljački.

"Sa radošću možemo da se pohvalimo da je nastup imalo više od 40 muzičkih umetnika. Koncert organizujemo već 20 godina i želimo to da činimo u budućnosti, kako bismo kod omladine pobudilo interesovanje za tradicionalnom muzikom mađarskog naroda, ujedno tako čuvajući svoj kulturni identitet. Po utiscima publike vidim da su uživali u programu, što nam je znak da smo uspeli u svojoj misiji", ocenila je Angela Robotka, predsednica MKUD "Aranj Janoš", i zahvalila svima koji su pomogli da se manifestacija održi, posebno opštini Srbobran.

Nakon oficijelnog dela druženje uz pesmu i igru nastavljeno je u holu škole.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign