Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / ┼ákolstvo

SRBOBRANSKA GIMNAZIJA ÔÇô SUPER┼áKOLA


Gimnazija i stru─Źna škola “Svetozar Mileti─ç” iz Srbobrana jedna je od 18 škola iz Srbije izabranih  za u─Źestvovanje u projektu “Superškole”. Ovaj projekat sprovodi  Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) i Deutche Gessellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), a finansiraju ga Evropska Unija i Nema─Źko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.


U okviru ovog projekta ostvari─çe se saradnja sa Opštom srednjom školom “Dervišani” iz ─Éirokastre u Albaniji. Razmena u─Źenika pod nazivom “Kulturna razmena u─Źenika razli─Źitog porekla” podrazumeva odlazak  15 naših u─Źenika i 2 nastavnika u Albaniju u period od 8. do 14. aprila i dolazak isto toliko gostiju iz Albanije u periodu od 4. do 10. maja. Nastavnici, koji ─çe pratiti u─Źenike su Tatjana Jojki─ç, profesor psihologije i Tatjana Bubli─ç, nastavnik stru─Źnih predmeta. Tokom nedelju dana predvi─Ĺene su brojne aktivnosti u─Źenika kojima oni treba da upoznaju kulturu zemlje u koju dolaze i da ja─Źaju odnose prijateljstva i me─Ĺusobnog razumevanja.

─Éirokastra je grad koji se nalazi na jugu Albanije, u kojem ┼żivi u zna─Źajan broj gr─Źkog stanovništva i ─Źije su gra─Ĺevine pod zaštitom UNESCO-a. Osim ispunjavanja ciljeva koje je organizacija RYCO postavila pred u─Źenike, a koji se ti─Źu ja─Źanja me─Ĺusobnih veza, izgradnju mira i pomirenja u regionu, oni o─Źekuju da ─çe ste─çi nove prijatelje i nova iskustva i do┼żiveti lepe trenutke u Albaniji.

Prema re─Źima direktora škole, Jasmine Šeguljev ovo ─çe biti jedno sjajno iskustvo za naše u─Źenike.

- Polaze─çi od ─Źinjenice da dolazimo iz jedne male sredine u kojoj još uvek vlada neka vrsta stereotipa i patrijahalnog vaspitanja, sam iskorak u ovu avanturu ─çe sigurno našim u─Źenicima zna─Źiti u razvijanju svojih veština. Upozna─çe novu kulturu, tradiciju, obi─Źaje, razvijati toleranciju i dijalog. Uverena sam da ─çe im ovo iskustvo puno pomo─çi da izgrade sebe kao li─Źnosti i da njima ne vladaju predrasude.   

Postavio: Administrator dana 2022.03.31

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen