Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

DANAS SU NA KANALU PECALI RATNI VOJNI VETERANI I INVALIDI


Na Velikom Bačkom Kanalu danas su se okupili stari znanci i ratni drugovi. Ratni vojni invalidi iz Srbije i Republike Srpske takmičili su se u pecanju na plovak.


Bio je ovo XIV KUP u ribolovu koji je okupio ekipe iz udruženja Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Novog Kneževca, Žablja, Vrbasa, Odžaka, Sombora, Novog Sada i Gradiške u Republici Srpskoj.

Trasu na kojoj se pecalo danas je posetio i družio se sa ribolovcima Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, a sa njim je bio i član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu, Jovica Andrić.

- Opština Srbobran sa Udruženjem RVI Srbobran ima zaista veoma dobru saradnju i to se potvrđuje evo i danas kada na našem kanalu imamo ribolovačko takmičenje za ratne vojne invalide iz cele Srbije. Drago mi je da je naš Srbobran domaćin skupa koji je sada već postao tradicionalan i uvek ćemo u budućnosti podržati ovakve događaje. Želimo da udruženjima ove vrste budemo velika podrška i tako iskažemo duboko poštovanje prema ljudima koji su se žrtvovali za sve nas, da bi mi živeli slobodno i u miru. Radujem se što je njihov položaj danas mnogo bolji nego što je bio u prošlosti i što imamo priliku da govorimo o svemu što se događalo. Razumem da je ribolov dobra terapija za ljude koji su prošli strahote ratnih zbivanja, a posebno mi je drago što je Srbobran prepoznat kao sredina koja pruža podršku ovim ljudima", rekao je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, koji je danas otvorio takmičenje.

Takmičenju u Srbobranu prisustvovali su i junaci sa Košara i Paštrika, Vojislav Vukašinović i Vojo Borovnjak. Prema rečima Borovnjaka, susreti RVI budu prava prilika da se evociraju uspomene iz teških ratnih trenutaka, ali i za razmenu iskustava kako doći do bolje položaja za sve ratne invalide i borce.

- Ovo je naša dugogodišnja tradicija i kroz ova druženja učvršćujemo odnose i unapređujemo naš položaj. Mi smo u Srbobranu ostvarili skoro sva prava, a želimo da i borci učine to isto i nadam se ćemo uskoro to zajedno realizovati", rekao je Goran Mijonić, predsednik URVI Srbobran i zahvalio predsedniku opštine Debeljačkom i lokalnoj samoupravi na podršci u organizovanju manifestacije.

Rezultati takmičenja:

ekipno:

1. URVI Gornji Milanovac

2. URVI Odžaci

3. URVI Srbobran I

 

pojedinačno:

1. Tihomir Nemeš - URVI Odžaci

2. Franciska Ištvan - Udruženje "Hrabri borci 1990 - 1999" Srbobran

3. Nenad Grujić - URVI Gornji Milanovac 

Postavio: Administrator dana 2022.04.01

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 66
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen