Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3659/danas-su-na-kanalu-pecali-ratni-vojni-veterani-i-invalidi/

Verzija za tampu / To ScreenviewDANAS SU NA KANALU PECALI RATNI VOJNI VETERANI I INVALIDI


Na Velikom Bačkom Kanalu danas su se okupili stari znanci i ratni drugovi. Ratni vojni invalidi iz Srbije i Republike Srpske takmičili su se u pecanju na plovak.


Bio je ovo XIV KUP u ribolovu koji je okupio ekipe iz udruženja Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Novog Kneževca, Žablja, Vrbasa, Odžaka, Sombora, Novog Sada i Gradiške u Republici Srpskoj.

Trasu na kojoj se pecalo danas je posetio i družio se sa ribolovcima Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, a sa njim je bio i član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu, Jovica Andrić.

- Opština Srbobran sa Udruženjem RVI Srbobran ima zaista veoma dobru saradnju i to se potvrđuje evo i danas kada na našem kanalu imamo ribolovačko takmičenje za ratne vojne invalide iz cele Srbije. Drago mi je da je naš Srbobran domaćin skupa koji je sada već postao tradicionalan i uvek ćemo u budućnosti podržati ovakve događaje. Želimo da udruženjima ove vrste budemo velika podrška i tako iskažemo duboko poštovanje prema ljudima koji su se žrtvovali za sve nas, da bi mi živeli slobodno i u miru. Radujem se što je njihov položaj danas mnogo bolji nego što je bio u prošlosti i što imamo priliku da govorimo o svemu što se događalo. Razumem da je ribolov dobra terapija za ljude koji su prošli strahote ratnih zbivanja, a posebno mi je drago što je Srbobran prepoznat kao sredina koja pruža podršku ovim ljudima", rekao je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, koji je danas otvorio takmičenje.

Takmičenju u Srbobranu prisustvovali su i junaci sa Košara i Paštrika, Vojislav Vukašinović i Vojo Borovnjak. Prema rečima Borovnjaka, susreti RVI budu prava prilika da se evociraju uspomene iz teških ratnih trenutaka, ali i za razmenu iskustava kako doći do bolje položaja za sve ratne invalide i borce.

- Ovo je naša dugogodišnja tradicija i kroz ova druženja učvršćujemo odnose i unapređujemo naš položaj. Mi smo u Srbobranu ostvarili skoro sva prava, a želimo da i borci učine to isto i nadam se ćemo uskoro to zajedno realizovati", rekao je Goran Mijonić, predsednik URVI Srbobran i zahvalio predsedniku opštine Debeljačkom i lokalnoj samoupravi na podršci u organizovanju manifestacije.

Rezultati takmičenja:

ekipno:

1. URVI Gornji Milanovac

2. URVI Odžaci

3. URVI Srbobran I

 

pojedinačno:

1. Tihomir Nemeš - URVI Odžaci

2. Franciska Ištvan - Udruženje "Hrabri borci 1990 - 1999" Srbobran

3. Nenad Grujić - URVI Gornji Milanovac
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign