Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SRBOBRAN I JANOŠHALMA ZAJEDNO KA EVROPSKIM FONDOVIMA!


Delegacija Janošhalme posetila Srbobran povodom Dana opštine, ali i u vezi sa saradnjom dve bratske opštine, prilikom konkurisanja kod evropskih fondova za razvoj...


Među zvanicama koje su uveličali proslavu Dana opštine Srbobran bili su i gosti iz Mađarske, iz grada pobratima Janošhalma. Delegaciju Janošhalme predvodio je predsednik opštine Czeller Zoltán.

Susret čelnika dve opštine protekao je osim u svečarskom i u radnom tonu. Bila je ovo prilika za razgovor o budućoj saradnji, da se razmene iskustva i dogovore pravci zajedničkog delovanja prema evropskim fondovima za razvoj. Sastanak je održan u kabinetu Neška Čestića, predsednika opštine Srbobran. Opštine Janošhalma i Srbobran na ovom sastanku načelno su dogovorile partnerstvo koje će doneti zajednički predlog projekta prekogranične saradnje. a evo šta je nakon sastanka za medije izjavio član opštinskog Veća za lokalni ekonomski razvoj, međunarodnu i regionalnu saradnju Radivoj Debeljački:

- Do kraja januara naredne godine raspisan je javni poziv svim zainteresovanim opštinama i gradovima sa teritorije Bačke da konkurišu sa projektima pri evropskom fondu prekogranične saradnje, u saradanji sa opštinama i gradovima iz Bač-Kiškun županije. Naša pobratimljena opština Janošhalma je upravo iz tog dela Mađarske i zbog toga imamo ideju da postojeću dobru saradnju konkretizujemo kroz realizaciju projekta koji bi dodatno povezao naše dve zajednice. Najviše je bilo reči o projektima iz oblasti infrastrkture, kulture i turizma pa je na nama da u narednom periodu konkretizujemo prioritete i zajednički konkurišemo i nadam se dobijemo sredstva. Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj biće uključena u ovaj projekat, kao što je to bio slučaj u svim Konkursima koji su u prethodnom periodu objavljivani.

Pored Čestića i Debeljačkog u razgovoru sa gostima učestvovao je i Radivoj Paroški, predsednik SO Srbobran, a priključio se i dobitnik ovogodišnjeg priznanja "Počasni građanin opštine Srbobran", Laslo Vegel.

Članovi delegacije iz Janošhalme bili su gosti, 19.10. Svečane sednice SO Srbobran sa akademijom i na večeri za goste.

S.N.

 



 

Postavio: Administrator dana 2016.10.21   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA



Pretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
Statistika







Ko je online?
clanova: 0, gostiju: 49
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen