Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/368/srbobran-i-janohalma-zajedno-ka-evropskim-fondovima/

Verzija za tampu / To ScreenviewSRBOBRAN I JANOŠHALMA ZAJEDNO KA EVROPSKIM FONDOVIMA!


Delegacija Janošhalme posetila Srbobran povodom Dana opštine, ali i u vezi sa saradnjom dve bratske opštine, prilikom konkurisanja kod evropskih fondova za razvoj...


Među zvanicama koje su uveličali proslavu Dana opštine Srbobran bili su i gosti iz Mađarske, iz grada pobratima Janošhalma. Delegaciju Janošhalme predvodio je predsednik opštine Czeller Zoltán.

Susret čelnika dve opštine protekao je osim u svečarskom i u radnom tonu. Bila je ovo prilika za razgovor o budućoj saradnji, da se razmene iskustva i dogovore pravci zajedničkog delovanja prema evropskim fondovima za razvoj. Sastanak je održan u kabinetu Neška Čestića, predsednika opštine Srbobran. Opštine Janošhalma i Srbobran na ovom sastanku načelno su dogovorile partnerstvo koje će doneti zajednički predlog projekta prekogranične saradnje. a evo šta je nakon sastanka za medije izjavio član opštinskog Veća za lokalni ekonomski razvoj, međunarodnu i regionalnu saradnju Radivoj Debeljački:

- Do kraja januara naredne godine raspisan je javni poziv svim zainteresovanim opštinama i gradovima sa teritorije Bačke da konkurišu sa projektima pri evropskom fondu prekogranične saradnje, u saradanji sa opštinama i gradovima iz Bač-Kiškun županije. Naša pobratimljena opština Janošhalma je upravo iz tog dela Mađarske i zbog toga imamo ideju da postojeću dobru saradnju konkretizujemo kroz realizaciju projekta koji bi dodatno povezao naše dve zajednice. Najviše je bilo reči o projektima iz oblasti infrastrkture, kulture i turizma pa je na nama da u narednom periodu konkretizujemo prioritete i zajednički konkurišemo i nadam se dobijemo sredstva. Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj biće uključena u ovaj projekat, kao što je to bio slučaj u svim Konkursima koji su u prethodnom periodu objavljivani.

Pored Čestića i Debeljačkog u razgovoru sa gostima učestvovao je i Radivoj Paroški, predsednik SO Srbobran, a priključio se i dobitnik ovogodišnjeg priznanja "Počasni građanin opštine Srbobran", Laslo Vegel.

Članovi delegacije iz Janošhalme bili su gosti, 19.10. Svečane sednice SO Srbobran sa akademijom i na večeri za goste.

S.N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign