Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

MLADI IZ ALBANIJE GOSTI NAŠE GIMNAZIJE


U okviru projekta "Super škola" nakon što su učenici Gimnazije i stručne škole "Svetozar Miletić" bili u poseti svojim vršnjacima u Albaniji, oni su ovih dana domaćini učenicima iz Đirokastra, grada u Albaniji.


Mladi gimnazijalci iz Albanije biće gosti u našoj opštini narednih nekoliko dana. Jučerašnji dan proveli su upoznajući se sa našim mestom i bili su gosti na prijemu kod predsednika opštine, Radivoja Debeljačkog.

- Nadam se da ovih dana uživate u Srbobranu i u druženju sa vašim domaćinima, madim Srbobrancima. Mislim da je ovaj program razmene učenika vrlo značajan i da će vam iskustvo koje stičete kroz njega značiti u životu. Steći ćete prijateljstva i ko zna šta sve novo kroz ovakav vid međunarodne saradnje. Upoznavanje drugih naroda i njihovih običaja je dobro po više osnova, ne samo kao prilika da nešto novo naučite, već i zato što postajete još otvoreniji za neke buduće ideje koje vam život mogu promeniti na bolje. Rušenje barijera je vrlo važno, bez toga nema napretka ni razvitka, kako zemlje tako i pojedinaca, vama to ide odlično, i zato vam još jednom čestitam, poručio je mladim iz Albanije Debeljački.

Zahvalnost za gostoprimstvo na koje nailaze na svakom koraku izrazila je Aleksandra Nikou, profesorka Gimnazije "Dervisan", uz koju u Srbobranu, zajedno sa učenicima, boravi i profesorka Ermira Duši.

- Kroz komunikaciju sa profesorima Gimnazije u Srbobranu shvatili smo da imamo dosta sličnosti i da imamo puno prostora za uspostavljanje saradnje. Iz naše škole stiglo je 14 učenika i dva profesora, posetili smo mnoga mesta u Srbobranu i veoma mi se sviđa kako izgleda. Mnogo je bolji nego što je to predstavljeno na internetu, mada mi se i tamo već bio svideo, rekla je sedamnaestogodišnja Jana, gošća Srbobrana.

Učenicima i funcionerima opštine obratila se i direktorka naše gimnazije, Jasmina Šeguljev, koja je domaćin ovog susreta zajedno sa Tatjanom Bublić, koordinatorom projekta i Tatjanom Jojkić, pedagogom.

Prijemu su prisustvovali Julkica Popović, članica Opštinskog veća, Kristijan Kočiš, pomoćnik predsednika opštine i Danijela Vujačić, načelnica Opštinske uprave.

Svi gosti iz Albanije dobili su prigodan poklon od predsednika opštine kao mali gest gostoprimstva. 

Postavio: Administrator dana 2022.05.06

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen