Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

NA MATURU BEZ AUTOMOBILA!


Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran, organizovala je u Gimnaziji i stručnoj školi "Svetozar Miletić" predavanje iz kampanje pod nazivom "Na maturu bez automobila".


Milica Zarić, zamenica predsednika opštine Srbobran i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran, podsetila je prisutne na seriju akcija tela koje vodi, posebno na nedavnu podelu auto-sedišta za najmlađu decu, a sada je su u fokus došli maturanti.

"Veoma je važno da mladima ukažemo koliko je bitno odgovorno ponašanje u saobraćaju, bilo kao vozač ili putnik u automobilu, vezivanje pojasa i izbegavanje alkohola su svakako najbitniji, stoga je naš cilj bio da pre organizacije matura još jednom mlade podsetimo da poštujući ove dve stavke čuvaju sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju", rekla je Zarić.

Kampanja se realizuje na teritoriji Republike Srbije u periodu završetka školske godine za maturante srednjih škola, odnosno u periodu pre održavanja maturskih proslava. Kampanju prati realizacija tribina na kojima se maturantima ukazuje na važnost poštovanja pravila u saobraćaju, iznose činjenice zašto je važno da budu baš te večeri bezbedni učesnici u saobraćaju, kao i koliko je bitno da se njihov provod završi srećnim i nezaboravnim.

Deo predavanja bila je i životna priča Milana Srdića iz Udruženja paraplegičara, koji je zbog saobraćajne nesreće završio u kolicima, a danas otvoreno govoreći o onome što mu se dogodilo, upozorava na vreme mlade o svemu što im preti ukoliko se neodgovornog ponašanja budu izlagali svakodnevnim opasnostima u saobraćaju.

- Danas smo u sklopu kampanje ‘Na maturu bez automobila’ posetili srednje škole u Vrbasu i Srbobranu, sa ciljem da kod mladih povećamo svest o ulozi i značaju sigurnosnog pojaseva. Želja nam je da mladim ljudima na praktičnim primerima pokažemo koliko je pojas važan i kako može da predupredi posledice saobraćajnih nezgoda. Upotreba sigurnosnih pojaseva predstavlja jako važan segment u bezbednosti saobraćaja, na prednjim sedištima smanjuje smrtnost za 50 posto, na zadnjim 25 posto, objasnio je Mirko Koković iz Agencije za bezbednost saobraćaja. 

Postavio: Administrator dana 2022.05.09   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen