Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

40 MILIONA ZA NAŠU OPŠTINU IZ POKRAJINE ZA REKONSTRUKCIJU VODOVODNE MREŽE


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 45 ugovora predstavnicima 31 lokalne samouprave o sufinansiranju izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije, kao i za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini.


Opštini Srbobran pripao je jedan od ovih ugovora - "Rekonstrukcija vodovodne mreže na parcelama kat. br. 5361, 5084, 5352/3, 5355, 5357/3, 5363, 5356 i 5364 KO Srbobran". Prema ugovoru koji je u ime lokalne samouprave potpisala Milica Zarić, zamenica predsednika opštine, vrednost investicije je 57.110.271,40 dinara, od čega će Pokrajinska vlada obezbediti 40 miliona dinara. Preostala sredstva, uz dodatnu obavezu plaćanja PDV i nadzora nad radovima, obezbediće opština Srbobran - 30 miliona dinara."Udružujući se sa lokalnim samoupravama, uložićemo znatna sredstva u ove važne projekte koji će dovesti pijaću vodu u domaćinstva i industrijske zone, te omogućiti bezbedno odvođenje i prečišćavanje fekalnih voda, kao i uređenje atarskih puteva. Snabdevanje vodom u Vojvodini jedno je od najsloženijih pitanja na kojem ćemo u godinama pred nama raditi još više, kako na rekonstrukciji bunara u manjim sredinama, tako i na izgradnji novih i obnovi postojećih postrojenja u većim sredinama", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Mirović. On je ovom prilikom istakao da se zahvaljujući zajedničkom radu Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava, radi na tome da se i u izgradnji fabrika vode i u projektima koji se odnose na kanalizacionu mrežu dostigne standard koji imaju druge razvijene zemlje.

Projekat koji se odnosi na Srbobran, prema rečima Milice Zarić, zamenice predsednika opštine Srbobran, podrazumeva rekonstrukciju vodovoda u sledećim ulicama: Jovana Popovića (868 metara), Žarka Zrenjanina (840 metara), Petra Drapšina (610 metara), Karađorđeva (745 metara), Nikole Tesle (873 metra) i Miloša Crnjanskog (138 metara)."Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i ovoga puta pružili su podršku našoj opštini i tako potvrdili ulogu jednih od naših najznačajnijih partnera. Danas smo potpisali ugovor vredan 40 miliona dinara, a ovu sumu ćemo, uz naša sredstva koja obezbeđujemo iz lokalnog budžeta, uložiti u rekonstrukciju vodovodne mreže u šest ulica u Srbobranu. Postavićemo novi vodovod ukupne dužine 4.074 metra u ulicama Žarka Zrenjanina, Jovana Popovića, Karađorđevoj, Petra Drapšina, Miloša Crnjanskog i Nikole Tesle. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo bio je naš partner i prilikom zamene vodovodnih cevi u Nadalju, sada prilikom izgradnje fabrike vode u Turiji, a evo i u Srbobranu u projektu rekonstrukcije vodovodne mreže. Sve su ovo velike investicije, veoma značajne za naše građane i mnogo ih je lakše sprovesti uz podršku viših nivoa vlasti. Još jednom ističem zahvalnost Pokrajinskoj vladi i nadležnom sekretarijatu za podršku koju pružaju našoj opštini", rekla je nakon potpisivanja ugovora Milica Zarić.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić naglasio da je od ukupnog iznosa sredstava, za realizaciju 18 projekata za vodne objekte i pet projekata za objekte fekalne kanalizacije opredeljeno 665 miliona dinara, dok je vrednost 22 ugovora za uređenje atarskih puteva i otresišta 561, 8 miliona dinara. Ukupna vrednost 45 projekata koji su danas dogovoreni 1,227 milijardi dinara, od čega je Pokrajinska vlada opredelila gotovo 794 miliona a ostatak lokalne samouprave.
 

Postavio: Administrator dana 2022.05.11

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 20
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen