Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3703/upis-dece-u-predkolsku-ustanovu-u-toku/

Verzija za tampu / To ScreenviewUPIS DECE U PREDŠKOLSKU USTANOVU U TOKU!


Obaveštavamo vas da je upis dece od 2 do 6,5 godina u predškolsku ustanovu „Radost“ Srbobran za radnu 2022/2023. godinu počeo 9. maja i trajaće do 23.maja 2022. godine putem usluge eVrtić. Zahtevi za upis se podnose samo za decu koja do sada nisu pohađala našu ustanovu, kaže se u saopđtenju koje smo dobili iz PU "Radost" i dodaje:


Obaveštavamo vas da je upis dece od 2 do 6,5 godina u predškolsku ustanovu „Radost“ Srbobran za radnu 2022/2023. godinu počeo 9. maja i trajaće do 23.maja 2022. godine putem usluge eVrtić. Zahtevi za upis se podnose samo za decu koja do sada nisu pohađala našu ustanovu. S obzirom da svake godine imamo sve više zahteva za celodnevni boravak, od septembra 2022.godine i u Turiji u vrtiću „Pepeljuga“ biće otvoren celodnevni boravak za decu od 3 do 6,5 godina, na osnovu utvrđenih potreba roditelja. Prednost pri upisu u celodnevni boravak imaju deca zaposlenih roditelja.

Podsećamo roditelje dece koja su rođena od 01.03.2016. do 28.02.2017. da su u obavezi da upišu dete u pripremno predškolski program, koji je po zakonu obavezan.

Još jedna novina od septembra jeste novi program predškolskog vaspitanja i obrazovanja „Godine uzleta“. Šta dete uči u novom programu? Da bude samostalno i odgovorno, da se snalazi u različitim situacijama, da bude radoznalo i kreativno, da rešava probleme i donosi odluke, da sarađuje, da stiče znanja iz različitih oblasti, razvija različite vrste pismenosti... Takođe, novi program ističe važnost kvalitetnih odnosa sa odraslima i vršnjacima kroz igru, istraživanje i saradnju i podstiče uključenost roditelja i lokalne zajednice.

I ove godine trudićemo se da sva deca budu primljena u našu ustanovu!

Za sve dodatne informacije, možete nam se obratiti na broj telefona 730-161.

Srdačno,

Biljana Bajić, direktor PU“ Radost“ Srbobran
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign