Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3706/zauvek-nas-je-napustio-milan-pura/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewZAUVEK NAS JE NAPUSTIO MILAN PURA─ć


U 83. godini ┼żivota prestalo je da kuca srce jednog od doajena sporta u Srbobranu. Milan Pura─ç bi─çe sahranjen na pravoslavnom groblju u Srbobranu u ponedeljak, 16.05.2022. godine u 11.00h.


Ovaj zaljubljenik u sport iza sebe je ostavio dubok trag. Bio je u prvoj generaciji sportista nakon II Svetskog rata, a kao multitalenat takmi─Źio se uporedo u ─Źetiri sporta. Igrao je košarku, rukomet, odbojku i stoni tenis koji je ipak najviše voleo i gde se najdu┼że zadr┼żao. Takmi─Źio se aktivno do svoje 70. godine, kada ga je bolest zaustavila.

Izme─Ĺu ostalog osta─çe upam─çen kao igra─Ź koji je uspeo da postigne 99 koševa sa linije slobodnih bacanja. Novine su o tome pisale:

- Najprecizniju ruku za šut sa zemlje imao je Milan Pura─ç - Mita. Jednom je na treningu ubacio 99 lopti sa li─Źne uzastopce. Bio je najni┼żi igra─Ź pa je izbegavao zonsku odbranu i šutirao sa 7 metara. Danas bi ti koševi bili "trice".

Velika nagrada


Posebnu nagradu Sportskog saveza op┼ítine Srbobran dobio je 2009.godine za sveukupni doprinos razvoju sporta. Nosilac je vi┼íe desetina medalja i nagrada na raznim sportskim takmi─Źenjima.

Neka mu je ve─Źna slava i hvala za sve što je u─Źinio na afirmaciji sporta u našoj sredini.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign