Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3715/snana-oluja-sino-protutnjala-srbobranom/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewSNA┼ŻNA OLUJA SINO─ć PROTUTNJALA SRBOBRANOM


Sino─ç oko 21.00h iz pravca Sombora stigla nam je olujna kiša koja je izazvala nestanak struje, ali i pri─Źinila materijalnu štetu. Vetar je lomio grane, a pojedina stabla drve─ça su pucala pred naletima vetra. Potom je nešto kasnije usledio još jedan manji olujni udar iz pravca Subotice.


Ko se zadesio sino─ç na putu u vreme oluje iz pravca Vrbasa ili Siriga do┼żiveo je nesvakidašnje iskustvo. Vetar ogromne snage koji je duvao iz pravca zapada toliko je podigao prašinu sa zemlje da je vidljivost bila smanjena na minimum, a udari vetra su ozbiljno pretili da prevrnu automobil, zbog ─Źega su voza─Źi svoju vo┼żnju usporavali na dvadesetak kilometara na sat.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srbobran.net (@srbobran.portal)

 

Sa prvim znacima nevremena isklju─Źena je struja tako da je ceo Srbobran bio izvesno vreme u mraku. Kako smo sino─ç objavili na našim Instagram i Facebook stranicama usled kidanja ┼żica došlo je do kratkog spoja na visokonaponskom stubu koji se nalazi na uglu ulica Novosadske i Turinski put.Intervenislai su vatrogasci koji su obezbedili mesto dok radnici Elektrodistribucije nisu intervenisali na licu mesta.

U blizini ┼żutog bunara olujni vetar je srušio zid, a u ulici Petefi Šandor pokidan je visokonaponski elekri─Źni vod, a ošte─çene su I neki stambeni objekti. Po našem saznanju štete ima i u Srbobranskom ataru (posebno na Kipovu).

U ulici Miloša Crnjanskog jedno stablo je bukvalno prese─Źeno na pola, a kako što vidite na fotografijama odleteo je i krov gara┼że u porti rimokatoli─Źke crkve u Srbobranu, a ošte─çeno je nekoliko telefonskih stubova.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign