Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

"DOVEŠĆEMO SVE PUTNE PRAVCE U DOBRO STANJE, A ZATIM OBEZBEDITI KVALITETNO ODRŽAVANJE"


U Srbobranu je u toku rekonstrukcija trotoara a nedavno je završen trotoar kroz Prizrensku ulicu, koja vodi do groblja. Za ove poslove iz opštinskog budžeta za 2022. godinu izdvojeno je 10 miliona dinara, znatno više nego prethodnih godina.


"Radi se o lokaciji koju smo prethodnih godinu i po dana na neki način potpuno rekonstruisali. Ovo je prvi put da smo radili asfaltom, a ne betonom, i pokazalo se kao dobro rešenje tako da ćemo u ovoj godini nastaviti da na ovom principu uređujemo trotoare. Obezbedili smo 10 miliona dinara za pešačke staze i naredna godina biće s najmanje tim iznosom, a nadam se i većim. Jasno je da na ovom polju ima dosta posla, mesta gde se mora uređivati trotoar najviše je u Srbobranu i potrudićemo se da i ovoj godini saniramo i rekonstruišemo još neke kritične tačke. Čini mi se da neke od njih nisu uređivane već decenijama. Isto važi i za puteve; u toku je priprema javne nabavke za saniranje udarnih rupa i presvlačenje delova ulica asfaltom i u ovom ciklusu radiće se u Srbobranu, jer su Turija i Nadalj u prethodnom periodu imali veliku investiciju u putnu mrežu u ulicama. Tamo je situacija mnogo bolja, znamo za još neke pozicije koje bi se mogle uraditi, ali je i to bolje od stanja u Srbobranu, zato prelazimo u najveće mesto opštine. Ne može se sve uraditi preko noći, građani moraju biti strpljivi, ali je najvažnije da imamo plan i način da sve to rešimo, samo je potrebno vreme. Dovešćemo sve putne pravce u dobro stanje, a zatim obezbediti kvalitetno održavanje", rekao je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.

Za opštinu Srbobran i sve njene građane, posebno Turijce, veoma je važna rekonstrukcija i proširenje državnog puta kroz Turiju, od ulaska u selo do zgrade Mesne zajednice. Ovaj projekat finansiraju JP "Putevi Srbije", a izvođač je "Bačka put". Vrednost radova je više od 80 miliona dinara, čak je i opština Srbobran učestvovala sa još dodatnim sredstvima za izmeštanje gasne instalacije.

"Pri kraju su radovi na državnom putu kroz Turiju. Proširujemo saobraćajnicu to je veoma važno za bezbednost saobraćaja. Od ulaska u selo iz pravca Srbobrana do Mesne zajednice imali smo veoma uzak put, dodatno sužen brojnim oštećenjima zbog čega su se veća vozila teško mimoilazila. Intenzivnim radom inicirali smo i dogovorili sa 'Putevima Srbije' i, na kraju, sa izvođačem 'Bačka putem', da rekonstruišemo i rehabilitujemo ovu važnu saobraćajnicu. Obim radova je stvarno velik, morale su da se izmeste razne instalacije koje su bile skoro ispod puta, izveden je novi temelj i svi tamponi puta, a sada i novi završni asfaltni sloj. Dobro je da je isti posao pre nekoliko meseci urađen od centra Turije do izlaska prema Nadalju i sada ćemo kroz celo selo imati potpuno rekonstruisan državni put, bezbedan za saobraćaj, što je najvažnije za sve nas", poručio je Debeljački. 

Postavio: Administrator dana 2022.05.30   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen