Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Dru┼ítvo

SAVEZ ZA BEZBEDNOST SAOBRA─ćAJA U POSETI PENZIONERIMA


Savet za bezbednost saobra─çaja opštine Srbobran organizovao je u utorak, u Klubu penzionera, predavanje za lica starija od 65 godina na temu kako unaprediti sigurnost njihovog kretanja kao pešaka, biciklista i kao voza─Źa motornih vozila.


"Agencija za bezbednost saobra─çaja Republike Srbije kategorisala je lica starija od 65 godina kao, uz decu, jednu od dve najugro┼żenije kategorije u─Źesnika u saobra─çaju. Ovo je prilika da razgovaramo na tu temu, uka┼żemo im na najve─çe opasnosti koje im prete prilikom kretanja u saobra─çaju i promovišemo mere kako neke od tih opasnosti umanjiti, ali i podelimo im poklone kao što su reflektuju─çi prsluci, torbe fluoroscentnih boja i osvetljenja za bicikla, što ─çe pomo─çi njihovoj uo─Źljivosti i ve─çoj bezbednosti. Starije osobe u saobra─çaju se naj─Źeš─çe javljaju kao biciklisti i pešaci i uz njihovo odgovorno ponašanje potrebno je da i svi mi obratimo dodatnu pa┼żnju na ovu grupu i svojim odnosom unapredimo njihovu bezbednost", rekla je Milica Zari─ç, predsednica Saveta za bezbednost saobra─çaja opštine Srbobran.Sa ─Źlanovima Udru┼żenja penzionerima razgovarali su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Policijske stanice Srbobran.

"Veoma je va┼żno, najva┼żnije, da biciklisti budu dobro uo─Źljivo, posebno osvetljeni tokom no─çi. U 25 prošlogodišnjih akcija poja─Źane kontrole biciklista pronašli smo veliki broj onih koji nisu bili osvetljeni, bilo je i onih koji su upravljali biciklom pod dejstvom alkohola i sve ta neodgovorna ponašanja uzrokuju nezgode. Svi moramo dati doprinos da bi podigli bezbednost saobra─çaja; apelujemo na vas da budete odgovorniji kao biciklisti, ┼żelimo da vi apelujete na svoje unuke da ni oni ne voze bez svetala i reflektuju─çeg prsluka. Kao pešaci potrebno je da koristite trotoare, kojih ima dovoljno, da puteve prelazite na peša─Źkim prelazima, i stanje ─çemo brzo popraviti", rekao je ┼Żeljko Grozdani─ç, pripadnik policije iz Policijske stanice Srbobran.
 

Postavio: Administrator dana 2022.05.31   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 33
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen