Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

IN MEMORIAM - POSLEDNJI POZDRAV MAJSTOR FULAJTARU


Kao i uvek kad se slično desi i vest o smrti Lajoša Fulajtara prošla je kroz Srbobran kao strela.Tiho i brzo i iza sebe ostavljala je ćutanje. Iznenada u 72. godini zauvek nas je napustio jedan od znamenitih srbobranskih pekara. Biće sahranjen 09.06. na pravoslavnom groblju u Srbobranu u 14.00h.


Biio je majstor svog zanata. Osnove pekarskog umeća i kako se mesi hled stekao je kod majstor Laze Paroškog. Posle je otišao u Nemačku, tako jedno vreme radio kao pekar, da bi se vratio i u ulici Jovana Popovića otvorio svoju pekaru. Bilo je to pre tačno 32. godine.

Njegov hleb je uvek imao isti ukus i miris, pecivo se razgrabi u ranim jutarnjim satima, a o praznicima kof njega u pekari je uvek bilo na pečenju i prasadi i jagnjadi, Znalo se da se kod njega to radi domaćinski i da tu neće biti greške.

Bio je dobar čovek i mnogima je pomagao, a nebrojano puta njegova pekara bila je sponzor raznih manifestacija. Umeo je da podrži mlade, da posavetuje, mada nije bio od onih koji mnogo vole da pričaju. Puno je dece koja su baš u pekari Fulajtar po prvi put videli kako se peče hleb, jer umeo je gazda Lajoš da ugosti decu iz vrtića i pokaže kako se mesi i peče hleb.

Mi mu dugujemo posebnu zahvalnost.Kada smo pre 15 godina pokrenuli ovaj portal, mnogi nisu znali ni šta radimo. On i njegova supruga su prepoznali da tu ima nešto i njihova pekara  je bila jedan od naših prvih sponzora.

Pokoj mu dušu i neka mu je laka zemlja. Srbobranci će ga pamtiti, a kako i ne bi kad nas je decenijama 'lebom 'ranio.



 

Postavio: Administrator dana 2022.06.08   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA



Pretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
Statistika







Ko je online?
clanova: 0, gostiju: 49
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen