Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

BUIŠINE SLIKE U SRBOBRANU DO 09.NOVEMBRA!


Sinoć je u galeriji Doma kulture, u prisustvu ljubitelja likovne umetnosti, otvorena izložba slika, akademskog slikara, Milenka Buiše.


 

Pored vd direktorke ove ustanove kulture, Branislave Sekulić, koja je pozdravila sve goste, o slikarskom umeću slikara govorili su Buišini prijatelji, Pero Stojančević, glumac, član ansambla Narodnog pozorišta u Somboru i Jovica Tanurdžić novinar  i publicista.

Oba Buišina gosta su usko povezani sa Srbobranom. Stojančević je đak ovdašnje gimnazije, pa je ovo bila prilika da se sretne sa nekadašnjim školskim drugarima, a Jovica je živa legenda, naš čovek u Novom Sadu, koji nikad nije zaboravio odakle je i uvek kada je mogao pomagao je Srbobran i Srbobrancima. Jedan od onih koji se nikad nije stideo da kaže da je iz Srbobrana, a proputovao je u svojoj karijeri gotovo ceo svet i upoznao mnoge značajne ljude iz sveta sporta, kulture, politike.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i Neško Čestić predsednik opštine, koji je nekoliko minuta proveo u razgovoru sa autorom izložbe, ali i sa Tanurdžićem. Dogovorili su se da prvom prilikom kada ponovo bude u Srbobranu, Tanurdžić poseti predsednika gde će biti rado primljen. 

Otvaranje izložbe je muzički obojio, sviranjem na gitari, Dejan Subakov.

Evo šta su između ostalog kazali, Jovica Tanurdžić, koji je nadahnuto govorio o slikarskom opusu njegovog prijatelja Mite Buiše, ali i o kulturnoj tradiciji Srbobrana i u izjavi za medije, Neško Čestić, koji je ovu priliku iskoristio da najavi odgovorniji odnos prema kulturi i kulturnom stvaralaštvu.

Autor portala Srbobran.net posebno se zahvaljuje Svetislavu Šljukiću, slikaru iz Vrbasa na kroki portretu koji možete da vidite ovde, a koji je nastao, "ničim izazvan" za samo par minuta. Što bi Šljukić u polušali rekao: "Šta ću, kad znam!".

Izložba je otvorena do 09.novembra u galeriji Doma kulture, a galeriju sa desetak fotografija, sa otvaranja, možete videti ovde.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2016.10.26

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 78
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen