Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/373/buiine-slike-u-srbobranu-do-09-novembra/

Verzija za tampu / To ScreenviewBUIŠINE SLIKE U SRBOBRANU DO 09.NOVEMBRA!


Sinoć je u galeriji Doma kulture, u prisustvu ljubitelja likovne umetnosti, otvorena izložba slika, akademskog slikara, Milenka Buiše.


 

Pored vd direktorke ove ustanove kulture, Branislave Sekulić, koja je pozdravila sve goste, o slikarskom umeću slikara govorili su Buišini prijatelji, Pero Stojančević, glumac, član ansambla Narodnog pozorišta u Somboru i Jovica Tanurdžić novinar  i publicista.

Oba Buišina gosta su usko povezani sa Srbobranom. Stojančević je đak ovdašnje gimnazije, pa je ovo bila prilika da se sretne sa nekadašnjim školskim drugarima, a Jovica je živa legenda, naš čovek u Novom Sadu, koji nikad nije zaboravio odakle je i uvek kada je mogao pomagao je Srbobran i Srbobrancima. Jedan od onih koji se nikad nije stideo da kaže da je iz Srbobrana, a proputovao je u svojoj karijeri gotovo ceo svet i upoznao mnoge značajne ljude iz sveta sporta, kulture, politike.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i Neško Čestić predsednik opštine, koji je nekoliko minuta proveo u razgovoru sa autorom izložbe, ali i sa Tanurdžićem. Dogovorili su se da prvom prilikom kada ponovo bude u Srbobranu, Tanurdžić poseti predsednika gde će biti rado primljen. 

Otvaranje izložbe je muzički obojio, sviranjem na gitari, Dejan Subakov.

Evo šta su između ostalog kazali, Jovica Tanurdžić, koji je nadahnuto govorio o slikarskom opusu njegovog prijatelja Mite Buiše, ali i o kulturnoj tradiciji Srbobrana i u izjavi za medije, Neško Čestić, koji je ovu priliku iskoristio da najavi odgovorniji odnos prema kulturi i kulturnom stvaralaštvu.

Autor portala Srbobran.net posebno se zahvaljuje Svetislavu Šljukiću, slikaru iz Vrbasa na kroki portretu koji možete da vidite ovde, a koji je nastao, "ničim izazvan" za samo par minuta. Što bi Šljukić u polušali rekao: "Šta ću, kad znam!".

Izložba je otvorena do 09.novembra u galeriji Doma kulture, a galeriju sa desetak fotografija, sa otvaranja, možete videti ovde.

S.Š.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign