Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ČESTIĆ RAZGOVARAO SA MINISTARKOM MIHAJLOVIĆ


U hotelu Hajat održana je konferencija povodom predstavljanja izveštaja Svetske banke o lakoći poslovanja - Duing biznis listi.


Na konferenciji su govorili ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predstavnici NALED-a, ambasade Velike Britanije u Srbiji i USAID Projekta za bolje uslove poslovanja.

U hotelu Hyatt Regency u okviru nacionalne konferencije predstavljen je najnoviji Izveštaj o lakoći poslovanja Svetske Banke - Doing Business 2017.Na panel diskusiji, u okviru konferencije sa resornim ministrima, liderima institucija i stručnjacima o daljim koracima i prioritetnim reformama koje nas očekuju na putu ka dostizanju globalne konkurentnosti, učestvovao je i naš predsednik opštine, Neško Čestić.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cilj Vlade Srbije da Srbija bude u prvih 20 zemalja na Duing biznis listi Svetske banke.

"To znači da ćemo nastaviti reforme u oblasti priključenja na električnu energiju, reformi poreskog sistema, promenama u katastru i zaštiti manjinskih akcionara", rekla je Mihajlović.

Srbija je medju zemljama koje su ostvarile najveći napredak u Izveštaju o uslovima poslovanja (Doing Business) za 2017, za sedam mesta, i sada je na 47. poziciji koju deli s Meksikom, objavili su juče Svetska banka i članica te grupe Medjunarodna finansijska korporacija IFC.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2016.10.26   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 46
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen