Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

RADE UHVATIO LOPOVA NA DELU!


Sve se odigralo kao u filmovima, a na kraju pravda je pobedila zahvaljujući hrabrosti i građanskoj svesti i solidarnosti. Naš sugrađanin, Rade Bojović, sprečio je krađu tako što je uhvatio lopova na delu.


"Velika zahvalnost gospodinu Bojoviću iz Srbobrana koji je danas oko 17 h sprečio kradju iz mog auta. Ostavila sam auto otključan na par minuta lopov je to iskoristio i uzeo ranac sa komplet dokumentima, telefonom i ostalim potrepštinama. Gospodin Bojović je presreo lopova i vratio mi ranac. VELIKO HVALA!!!!"

Ovo je na svojoj Facebook stranici juče napisala Ljubica Bajić i prosledila nam sa molbom da prenesemo njene reči zahvalnosti. Naravno da to činimo, ali smo pozvali i Radeta da nam ispriča šta se to desilo.

- Žena je parkirala auto tu kod Centra za socijalni rad i otišla preko da nešto završi na kratko. Mi smo sedeli kod mene ("Bife Balkan") u kafani kod semafora i video sam da se jedan čovek nešto mota oko auta, da je otvorio vrata i izvadio ranac iz auta. Žena je samo na kratko izašla i nije zaključala što je ovaj sigurno video, priča nam Rade i nastavlja:

- Jedan gost i ja smo gledali šta se dešava i kako se lopov uputio prema pošti, kada je došao blizu, prešao sam preko puta, mada je na semaforu bilo crveno svetlo i uhvatio ga i pitao - "Šta to radiš?!"

On me je iznenađeno gledao, videlo se da nije to očekivao, skinuo je ranac sa ramena i počeo da mi daje ranac i govori - "Evo ti ranac, evo ti ranac"!

Pitali smo Radeta da li zna ko je taj lopov?

- Mislim, znam ga iz viđenja. Čini mi se da ima oko pedesetak godina. On se skoro pojavio i često šeta tu u centru. Dolazio je par puta kod mene u bife, ali pošto nije ništa pio, a delovao mi je sumnjivo, rekao sam mu da ne dolazi. Inače ženu koja je pokradena ne poznajem i kad smo joj vratili ranac, gde su bili novčanik, lična dokumenta i šta sve ima u ženskim tašnama, bila je više nego iznenađena. Uz zahvalnost, uzela je tašnu u neverici šta joj se desilo. Meni je drago da sam pomogao i da se sve dobro završilo. Ona se kasnije vratila, častila je i sećam se da je rekla da eto još uvek u Srbobranu ima dobih ljudi, a ja sam se samo složio sa njom. Naravno sve smo prijavili policiji, a šta će dalje biti je na njima.

Ovo je jedna priča koja svakako zaslužuje pažnju javnosti, a Radetu pripadaju samo reči pohvale i zahvalnosti za ovaj čin hrabrosti i građanske svesti.

Sve češće smo svedoci da u ovakvim i sličnim situacijama većina okreće glavu na drugu stranu, ne želi da se meša, ali Rade očigledno nije od tih koji na nepravdu okreću glavu na drugu stranu i ovo njegovo delo je pozitivan primer kako treba da se pazimo i binemo jedni o drugima.

Svaka čast Rade. 

Postavio: Administrator dana 2022.06.17   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 49
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen