Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3740/rade-uhvatio-lopova-na-delu/

Verzija za štampu / To ScreenviewRADE UHVATIO LOPOVA NA DELU!


Sve se odigralo kao u filmovima, a na kraju pravda je pobedila zahvaljujući hrabrosti i građanskoj svesti i solidarnosti. Naš sugrađanin, Rade Bojović, sprečio je krađu tako što je uhvatio lopova na delu.


"Velika zahvalnost gospodinu Bojoviću iz Srbobrana koji je danas oko 17 h sprečio kradju iz mog auta. Ostavila sam auto otključan na par minuta lopov je to iskoristio i uzeo ranac sa komplet dokumentima, telefonom i ostalim potrepštinama. Gospodin Bojović je presreo lopova i vratio mi ranac. VELIKO HVALA!!!!"

Ovo je na svojoj Facebook stranici juče napisala Ljubica Bajić i prosledila nam sa molbom da prenesemo njene reči zahvalnosti. Naravno da to činimo, ali smo pozvali i Radeta da nam ispriča šta se to desilo.

- Žena je parkirala auto tu kod Centra za socijalni rad i otišla preko da nešto završi na kratko. Mi smo sedeli kod mene ("Bife Balkan") u kafani kod semafora i video sam da se jedan čovek nešto mota oko auta, da je otvorio vrata i izvadio ranac iz auta. Žena je samo na kratko izašla i nije zaključala što je ovaj sigurno video, priča nam Rade i nastavlja:

- Jedan gost i ja smo gledali šta se dešava i kako se lopov uputio prema pošti, kada je došao blizu, prešao sam preko puta, mada je na semaforu bilo crveno svetlo i uhvatio ga i pitao - "Šta to radiš?!"

On me je iznenađeno gledao, videlo se da nije to očekivao, skinuo je ranac sa ramena i počeo da mi daje ranac i govori - "Evo ti ranac, evo ti ranac"!

Pitali smo Radeta da li zna ko je taj lopov?

- Mislim, znam ga iz viđenja. Čini mi se da ima oko pedesetak godina. On se skoro pojavio i često šeta tu u centru. Dolazio je par puta kod mene u bife, ali pošto nije ništa pio, a delovao mi je sumnjivo, rekao sam mu da ne dolazi. Inače ženu koja je pokradena ne poznajem i kad smo joj vratili ranac, gde su bili novčanik, lična dokumenta i šta sve ima u ženskim tašnama, bila je više nego iznenađena. Uz zahvalnost, uzela je tašnu u neverici šta joj se desilo. Meni je drago da sam pomogao i da se sve dobro završilo. Ona se kasnije vratila, častila je i sećam se da je rekla da eto još uvek u Srbobranu ima dobih ljudi, a ja sam se samo složio sa njom. Naravno sve smo prijavili policiji, a šta će dalje biti je na njima.

Ovo je jedna priča koja svakako zaslužuje pažnju javnosti, a Radetu pripadaju samo reči pohvale i zahvalnosti za ovaj čin hrabrosti i građanske svesti.

Sve češÄ‡e smo svedoci da u ovakvim i sličnim situacijama većina okreće glavu na drugu stranu, ne želi da se meša, ali Rade očigledno nije od tih koji na nepravdu okreću glavu na drugu stranu i ovo njegovo delo je pozitivan primer kako treba da se pazimo i binemo jedni o drugima.

Svaka čast Rade.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign