Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3747/kako-je-lusi-dobila-drugu-ansu-u-ivotu/

Verzija za tampu / To ScreenviewKAKO JE LUSI DOBILA DRUGU ŠANSU U ŽIVOTU!


Bila je to naizgled sasvim obična sreda ujutro, pred početak nastave, ispred Osnovne škole "Vuk Karadžić". Neka dobra deca, đaci, pronašla su u travi u blizini škole, malenu kucu koja je bila na izdisaju. Napali su je stariji psi, slomili joj zube i odgrizli parče uha i tu kreće priča...


 Deca su bila vidno potrešena i obratila su se uplakana svojim nastavnicama.Nastavnice Marina Čalenić i Teodora Delić su brzo organizovale zamene.  Druge nastavnice su preuzele na kratko njihov posao, a povređeni pas je hitno prenet kod veterinara. Malena je operisana, očišćena od buva i krpelja. Kako saznajemo nažalost, jedan od njih je bio zaražen, tako da danima posle operacije nije jela, ni pila. Pravovremenom reakcijom veterinarke iz "Parkvetsa", dobila je terapiju koja joj je pomogla.


Kuca je dobila ime Lusi, usvojila ju je nastavnica Teodora i sad je zdrava, vesela i razigrana.

Učenici su pokazali ljubav prema životinjama, a nastavnice pravi prosvetarski primer deci kako treba pomoći drugima u nevolji i kako odreagovati kada su đaci uznemireni.

Zaposleni u školi su kasnije skupili novac kojim su učestvovali u troškovima operacije i lečenja, mada su veterinari i u tom delu bili široka srca.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign