Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3750/odrana-likovna-kolonija-vreme-darivanja/

Verzija za tampu / To ScreenviewODRŽANA LIKOVNA KOLONIJA - VREME DARIVANJA


Dom kulture Srbobran okupio je slikare iz okruženja u subotu u prelepom dvorištu ove ustanove. Slikari su svoje slike poklonili Domu kulture, a izložba radova će biti 04.jula u Galeriji Doma kulture. Nakon izložbe one će biti poklonjene Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom seoskih slava u Nadalju (Ivanjdan) i Srbobranu (Petrovdan).


Upravo zato kolonija je nazvana "Vreme darivanja", a motivi na slikama inspirisani su predstojećim praznicima. Preko 30 slikara dalo je svoj doprinos i uz  prijatno druženje u danu gde su se smenjivali sunce i kiša dogovoreno je da ova kolonija bude tradicionalna i dogodine ponovo okupi slikare.

- Kao organizator više smo nego zadovoljni. Slikari koje smo pozvali su se rado odazvali, a kada se pročulo, neki su se i sami javili sa željom da učestvuju, što nam svakako imponuje, kazala je Sonja Stojnović, direktorka Doma kulture.

Evo galerije fotografija nastalih tokom kolonije:

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Skice iz kulture" i sufinansiran je sredstvima Opštine Srbobran. Stavovi izneto u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign