Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3752/sedam-velianstvenih-najbolji-uenici-kod-predsednika-optine-na-sveanom-prijemu/

Verzija za štampu / To ScreenviewSEDAM VELIČANSTVENIH - NAJBOLJI UČENICI KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE NA SVEČANOM PRIJEMU


Kako je sam rekao, Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran danas je imao zadovoljstvo i čast da bude domaćin najboljim učenicima generacije svih škola u našoj opštini.


Predsednik opštine, Radivoj Debeljački, u svom kabinetu, primio je mlade, nadarene i vredne, najbolje među najboljima učenike svih pet škola sa terotorije opštine Srbobran. Uz čestitke na ostvarenom uspehu, on je iskazao želju da svi upišu škole koje žele i da nakon uspešno završenog školovanja svoj prvi posao pronađu u našoj opštini i budu ugledni građani opštine Srbobran.

Pored učenika generacije sa njima su bili danas i direktorke škola koje su imale samo reči hvale za generaciju koju su upravo ispratile.

- Čestitam vam na uspehu u svoje lično i ime lokalne samouprave. Vi ste nbajbolji u svojoj genraciji, ali svakako vredno je pohvaliti i ostale. Mnogo je dece koja su učestvovala na republičkim i pokrajinskim takmičenjima i pokazali su rezultat. Ove godine imamo i zapažen broj učenika koji su zaslužili Vukovu diplomu i izuzetno sam ponosan, a na nama je da podržimo vaš uspeh i dalje školovanje. Potrudićemo se u skladu sa mogućnostima da budemo na usluzi, kako vama tako i deci koja dolaze posle vas. U tom smislu, po prvi put smo obezbedili besplatne udžbenike za sve učenike koji upijuju porvi razred u osnovnim školama, a za vas navijam, da se izrazim u školskom žargonu, vratite posle školovanja i pronađete posao ovde gde ste postigli ovaj veliki uspeh i budete deo naše lokalne zajednice . Smatram da je to ključ uspeha i da je obrazovanje mladih na prvom mestu ako želimo dobro svojoj sredini, da se razvijamo i postižemo pozitivne rezultate, kazao je, između ostalog, prilikom ovog susreta Debeljački.

U oficijalnom delu zajedno sa članicom Opštinskog veća, Julkicom Popović, predsednik opštine uručio je prigodne, simbolične poklone gostima, a svako od njih dobio je tablet, knjigu i olovku koji će ih podsećati na ovaj trenutak.

Ova deca su svetionici koji osvetljavaju put u budućnost, a da li ćemo uspeti da ih sačuvamo, da ostanu među nama i da nakon školovanja budu lideri koji će kreirati život naše male zajednice - videćemo. Na nama je da im damo vetar u krila i budemo njihov oslonac, kao i ostalima koji stasavaju i sa sobom donose nova znanja, nove ideje i traže svoje mesto u našoj lokalnoj zajednici.

Nakon zvaničnog dela, usledilo je neformalno druženje.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign