Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

KAKO SE PONAŠATI U SKLADU SA VREMENSKIM PRILIKAMA!


Savet za zdravlje opštine Srbobran uputio je apel građanima da zbog ekstremnih temperatura i pojačanog zračenja preuzmu sve neophodne mere za zaštitu svoga zdravlja, te da u danima tropskih vrelina postupaju u skladu sa preporukama.


"Visoke temperature i zračenje mogu dovesti do narušavanja zdravlja svih ljudi, a posebno zdravlja hroničnih bolesnika. Izbegavajte boravak na suncu u razdoblju od 10.00 do 17.00 sati, posebno deca, trudnice, starije osobe, srčani bolesnici i bolesnici oboleli od šećerne bolesti.

Nosite laganu, široku i svetlu odeću od prirodnih materijala. Koristite laganu posteljinu i po mogućnosti bez jastuka, kako bi izbegli akumulaciju toplote. Pijte redovno vodu i izbegavajte alkohol i napitke s previše kofeina i šećera. Važno je piti dovoljno tečnosti, ali ne naglo. Preporučuje se lakša ishrana sa malim porcijama i sa više voća.

Posebna pažnja je potrebna kod dijabetičara, kardiovaskularnih i bubrežnih bolesnika. Propisana terapija se mora redovno uzimati. Hidriranje mora biti optimalno, a kontrole pritiska i glukemije češće. Kod promene mesta boravka izbegavati velike razlike u temperaturi. Potrebno je izbegavati i svaki fizički napor. Dijabetičari moraju adekvatno čuvati glukometre, trakice i insulin", navedeno je u apelu Saveta za zdravlje opštine Srbobran. 

Postavio: Administrator dana 2022.07.20

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 69
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen