Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

POTPISANI UGOVORI ZA ADAPTACIJU I SANACIJU KU─ćA!


Ukupno 23 izbegli─Źke i raseljeni─Źke porodice iz opštine Srbobran potpisale su danas ugovore o dobijanju paketa podrške u gra─Ĺevinskom materijalu za adaptaciju i sanaciju ku─ça u kojim ┼żive. Podrška vredna 8,25 miliona dinara stigla je od Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, ─Źije interese na lokalu zastupa Povereništvo za izbeglice i migracije.


Kako je saopštila Nada Šar─Źev, poverenik Komesarijata za izbeglice i migracije u opštini Srbobran, zbog nedovoljnog broja gra─Ĺevinskih in┼żenjera, odnosno zbog njihove prezauzetosti poslom, ali i zbog drasti─Źnih skokova cena gra─Ĺevinskog materijala, samo potpisivanje ugovora je kasnilo i moralo je do─çi do uskla─Ĺivanja projekata sa realnim stanjem na tr┼żištu.

"Saradnja Opštinske uprave i Komesarijata za izbeglice i migracije je dobra i zajedno smo pomogli velikom broju porodica na razli─Źite na─Źine. Na nivou Republike smo prepoznati kao lokalna samouprava koja je povukla velika sredstva. Kroz razli─Źite projekte do sad se u našu opštinu slilo ─Źak 1.300.000 eura u pomenute svrhe. To je zasluga i našeg poverenika, Nada Šar─Źev se jako dobro anga┼żuje po svim projektima koji su dostupni našim gra─Ĺanima i ovom prilikom je javno pohvaljujem, uz naravno sve one ljude koji su uklju─Źeni u taj proces. Nadam se da ─çemo i u narednom periodu, sa jednako dobrom saradnjom, uspeti da obezbedimo maksimalna sredstva dokle god su dostupni fondovi za te namene. Ljudi koji su mimo svoje volje, zbog rata, došli u našu opštinu i ovde pronašli sebi dom, pokazali su da su vredni, radni i sposobni, privre─Ĺuju i ─Źine našu lokalnu zajednicu boljom. Meni je iz tog razloga posebno zadovoljstvo što sam danas ovde i što po ovom pitanju mo┼żemo da pomognemo. Lokalna samouprava uvek kroz bud┼żet obezbedi deo sredstava za ove namene i mogu da obe─çam da ─çemo u tome ostati dosledni i u budu─çe, da mo┼żda obezbedimo i više sredstava za naredni period", rekao je Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran, koji je zajedno sa Milicom Zari─ç, zamenicom predsednika, prisustvovao potpisivanju ugovora. 

Postavio: Administrator dana 2022.07.26

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen