Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3773/potpisani-ugovori-za-adaptaciju-i-sanaciju-kua/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewPOTPISANI UGOVORI ZA ADAPTACIJU I SANACIJU KU─ćA!


Ukupno 23 izbegli─Źke i raseljeni─Źke porodice iz opštine Srbobran potpisale su danas ugovore o dobijanju paketa podrške u gra─Ĺevinskom materijalu za adaptaciju i sanaciju ku─ça u kojim ┼żive. Podrška vredna 8,25 miliona dinara stigla je od Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, ─Źije interese na lokalu zastupa Povereništvo za izbeglice i migracije.


Kako je saopštila Nada Šar─Źev, poverenik Komesarijata za izbeglice i migracije u opštini Srbobran, zbog nedovoljnog broja gra─Ĺevinskih in┼żenjera, odnosno zbog njihove prezauzetosti poslom, ali i zbog drasti─Źnih skokova cena gra─Ĺevinskog materijala, samo potpisivanje ugovora je kasnilo i moralo je do─çi do uskla─Ĺivanja projekata sa realnim stanjem na tr┼żištu.

"Saradnja Opštinske uprave i Komesarijata za izbeglice i migracije je dobra i zajedno smo pomogli velikom broju porodica na razli─Źite na─Źine. Na nivou Republike smo prepoznati kao lokalna samouprava koja je povukla velika sredstva. Kroz razli─Źite projekte do sad se u našu opštinu slilo ─Źak 1.300.000 eura u pomenute svrhe. To je zasluga i našeg poverenika, Nada Šar─Źev se jako dobro anga┼żuje po svim projektima koji su dostupni našim gra─Ĺanima i ovom prilikom je javno pohvaljujem, uz naravno sve one ljude koji su uklju─Źeni u taj proces. Nadam se da ─çemo i u narednom periodu, sa jednako dobrom saradnjom, uspeti da obezbedimo maksimalna sredstva dokle god su dostupni fondovi za te namene. Ljudi koji su mimo svoje volje, zbog rata, došli u našu opštinu i ovde pronašli sebi dom, pokazali su da su vredni, radni i sposobni, privre─Ĺuju i ─Źine našu lokalnu zajednicu boljom. Meni je iz tog razloga posebno zadovoljstvo što sam danas ovde i što po ovom pitanju mo┼żemo da pomognemo. Lokalna samouprava uvek kroz bud┼żet obezbedi deo sredstava za ove namene i mogu da obe─çam da ─çemo u tome ostati dosledni i u budu─çe, da mo┼żda obezbedimo i više sredstava za naredni period", rekao je Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran, koji je zajedno sa Milicom Zari─ç, zamenicom predsednika, prisustvovao potpisivanju ugovora.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign