Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti / Skice iz kulture

OTVORENA IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA „CRTAM I SLIKAM ONO ŠTO ME ČINI SREĆNIM“


Nakon treće godišnje likovne radionice koju je pod okriljem Doma kulture vodio profesor Đorđe Ćorić, održana je izložba dečijih radova koji su nastali pod imenom „Crtam i slikam ono što me čini srećnim“.


Radionica je trajala četiri dana u dvorištu Doma kulture, a učestovalo je 30 učenika nižih razreda osnovnih škola.

Izložbu je u petak uveče otvorila direktorka ustanove za kulturu, Sonja Stojnović, koja je svim gostima i okupljenim posetiocima na otvaranju izložbe poželela da uživaju u dečijim radovima. Ona je kazala da će izložba biti postavljena tokom avgusta u ajnfort kapiji zgrade Doma kulture i pozvala sve ljubitelje slikarstva da dođu i vide radove dece koja su nesebično uložila vreme, trud i talenat.

– „Deca su ukras sveta…“ i to dokazujemo tri godine u kontinuitetu kroz likovne radionice i dečje izložbe koje okupe jedan izrazit broj publike i zbog toga sam naročito srećan i ponosan, kazao je Đorđe Ćorić i dodao:

– Zahvaljujem se ustanovi Doma kulture i lokalnoj samoupravi opštine Srbobran što mi pružaju podršku u razvoju dečjeg stvaralaštva u našoj opštini. Za ove tri godine koliko sarađujemo Dom kulture je dobio jednu novu i vernu grupaciju publike odnosno poštovaoca kreativnosti i stvaralaštva. Mislim da smo do sada uradili mnogo toga na polju dečje likovne edukacije i da ćemo tako i da nastavimo.

Nakon što je pozdravio učesnike likovne radionice i njihove roditenje, Ćorić je naglasio:

– Na radovima se iščitavaju dečje poruke o sreći i jednostavnosti dečjeg sveta. Sve je to dokaz kako vi, roditelji radite sa njima i koliko energije i truda ulažete da deca ostanu deca.

Na izložbi je publikovano 60 radova. Ukupno je radionica iznedrila 98 radova.

– Radovi zrače srećom, poetičnošću, iskrenošću… Smatram da je ova izložba dobar edukativni sadržaj za sve nas starije kako bismo malo zašli u taj prelepi dečji svet i naučili od njih mnogo, kaže Ćorić.

– Ove godine je izložba je obogaćena jednom zvezdicom koja se zove Mia. Ona nam dolazi iz Egipta sa tim da je njena mama rođena Srbobranka. Mnogo dece je sa Miom pričalo engleski jezik što je jedna dodatna fenomenalna stvar u njihovom razvoju. Prihvatili su je sa oduševljenjem i zavoleli. Crtali su se radovi na temu egipatskih piramida i na taj način su dečica ukazala našoj gošći veliko poštovanje. Sve ovo pokazuje i dokazuje koliko svi mi zajedno radimo kvalitetno u korist naših mališana. Hvala svima još jednom i vidimo se sledeće godine na istom mestu, poručio je profesor Ćorić.

 

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Skice iz kulture" i sufinansiran je sredstvima Opštine Srbobran. Stavovi izneto u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2022.08.06

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen