Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti / Skice iz kulture

OTVORENA IZLOŽBA ILUSTRACIJA


U Galeriji Doma kulture zahvaljujući saradnji ove ustanove i Kulturnog centra "Gion Nandor" sinoć je otvorena izložba ilustracija koje se nalaze u knjigama koje je objavio u poslednjih pet godina KC "Gion Nandor" i koje su bile nagrađene na njihovom literarnom konkursu.


Izložbu su otvorili i govorili na otvaranju Sonja Stojnović, direktorka Doma kulture u Srbobranu i Deže Nemet, predsednik KC "Gion Nandor". Oboje su se pre svega zahvalili publici što je uveličala svojim prisustvom otvaranje.

- Ponosna sam što sam večeras deo ovog događaja i što ustanova na čijem sam čelu ima višegodišnju uspešnu saradnju sa Kulturnim centrom "Gion Nandor". Ova izložba je samo poslednji u nizu projekata koje smo zajednički realizovali, kazala je Sonja Stojnović.

Evo šta je za medije rekao Deže Nemet, najpre osvrnuvši se na istorijat Udruženja čiji je predsednik, a potom i na sadržaj izložbe i kako je nastala:

 

Ilustracije koje su u originalu predstavljene publici, a nalaze se u knjigama novela koje je štampao KC "Gion Nandor" izradile su akademske umetnice, grafičke dizajnerke, profesorke i studentkinje Kornelia Nađ, Natalia Kiš, Ildiko Moric, Žofi Sabadoš i Andrea Munjin.

  

Postavio: Administrator dana 2022.08.16

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen