Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti / Skice iz kulture

STIŽE "GOSPOĐA MINISTARKA" - KULTURNO LETO 2022


Dom kulture Srbobran izašao je sa najavom programa koji nas očekuju narednih dana u okviru ovogodišenje manifestacije "Kulturno leto". Važno je napomenuti da sviprogrami koji su planirani na otvorenom prostoru se u slučaju loših vremenskih prilika sele u salu "Pozorištance".


Već u ponedeljak u Dvorištu Doma kulture očekuje nas prava poslastica. Sa monodramom "Gospođa ministarka" stiže nam Ljiljana Stjepanović, jedna od legendarnih glumica srpskog glumišta.U 21. čas 22.08. svi koji vole "daske koje život znače" imaće priliku da vide kako izgleda "Gospođa ministarka" u izvođenju Ljiljane Stjepanović, a po motivima teksta Branislava Nušića u monodrami koju je režirao Gale Janković.

U sredu 24.08. na istom mestu još jedna pozorišna predstava, ali ovaj put za decu. "Patrolne šape" je predstava koja drži pažnju dece svih uzrasta. Poznata ekipa Patrolnih šapa odlazi na more, tako da Rajder ostaje sam da se bori sa gradskim problemima. Srećom, Maršal i Skaj se vraćaju da pomognu, a za izuzetno požrtvovanje Maršal dobija medalju za hrabrost u svom vatrogasnom društvu. Skaj ga za tu svečanu priliku posebno doteruje, testirajući svoje umeće, što Maršal veoma teško podnosi. Duhovita priča i veseli songovi tu su da zaokupe pažnju dece.

Predstava počinje u 20.00h.

U četvrtak 25.08. sa početkom u 21.00h Drorište Doma kulture ispuniće zvuk koji je dobro poznat domaćoj publici. Još jednom "Banda Drvena" održaće koncert za svoje sugrađane. Repertoar je poznat, tako da spremite se da zajedno pevate velike hitove sa ovom  veselom ekipom panonskih mornara.

Dan kasnije, u petak 26.08. nešto drugačiji zvuk na istom mestu. Očekuje nas solistički koncert Teodore Mrkajić koja će svojim klarinetom doneti u Dvorište klasičnu muziku i prirediti nam jedno vanvremensko muzičko putovanje. Početak koncerta je u 20.00h. Za one koji ne znaju Teodora Mrkajić rođena je 1998. godine u Novom Sadu. Muzičku školu upisuje prilično kasno, sa 13 godina. Završava četiri razreda niže škole ubrzano, za dve godine, kako bi stigla da je završi uporedo sa osnovnom školom. Osnovnu muzičku školu završila je u klasi prof Kondić Lazara, u Vrbasu, a uporedo i osnovnu školu "Petar Drapšin" u Turiji kao "Vukovac".
Nakon toga upisuje srednju muzičku školu u Subotici i nastavlja saradnju sa profesorom Kondićem. Srednju školu je završila sa skroz odličnim uspehom kroz sve četiri godine i proglašena je za Učenika generacije (2013-2017)
Nakon toga, iste 2017. godine upisuje Fakultet Muzičke Umetnosti u Beogradu, gde je trenutno student treće godine u klasi prof. Ognjena Popovića.

Tokom školovanja pravi veoma zapažene uspehe, donosi veliki broj prvih nagrada sa takmičenja, učestvuje u velikim projektima i koncertima i usavršava se radeći sa eminentnim profesorima iz zemlje i inostranstva. U srednjoj školi svira sa Subotičkom filharmonijom i sa svojih 16 godina ulazi u istoriju kao najmlađi član koji je svirao klarinet do tada. U toku studija ostvaruje još jedan veliki uspeh, a to je nasstup u Beogradskoj filharmoniji, gde je svirala koncert pod vođstvom čuvenog dirigenta iz Velike Britanije Xauarda Grifitsa.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Skice iz kulture" i sufinansiran je sredstvima Opštine Srbobran. Stavovi izneto u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

  

Postavio: Administrator dana 2022.08.18

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 47
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen