Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti / Skice iz kulture

DOBROTA I ISKRENOST UVEK NAĐU PUT DO ČISTE DUŠE


"Postoji nešto što je iznad sreće, to je mir" reči su Brankice Damjanović. Ona je sinoć svojim prisustvom i živom rečju u dvorište Doma kulture donela i jedno i drugo. Potvrdiće vam ovo svi koji su sinoć bili da čuju i vide ovu književnicu neobičnog dara i prepoznatljvog stila pisanja.


Puno dvorište ljudi. U publici uglavnom žene. Upaljene dve baklje, na bini jedan mali sto, na njemu čaša vode i jedna fotelja ljubičaste boje. U njoj sedi i govori o svom životu žena u beloj haljini. Gleda publiku u oči i slaže rečenice kao bisere. Otvara dušu i kao na dlanu iznosi svoje strahove, životne lomove, traume, ali i snove, trenutke sreće, radosti, ponosa. Deli nesebično svoje misli i osvaja slušaoca na keca kako bi se to žargonski kazalo.

Zapravo, Brankica Damjanović je u jednu zanimljivu priču sažela sve ono o čemu je pisala u svojim kratkim pričama koje su zapisane i objavljene u njenim knjigama. Svaka od njenih knjiga dobila je svoje mesto u besedi kojom je izmamila osmehe u publici, ali i suze koje su se kao kapi kiše slivale niz obraze pogađajući one najtananije emocije slušatelja. Puno je govorila o strahu i kako izlazi na kraj sa njim. Ako želite da saznate koji su to načini kupite njene knjige, posetite književno veče na kome govori, ili pronađite odgovor na njenim internet stranicama, na društvenim mrežama gde takođe neretko objavljuje postove, ali i druži se sa svojim čitaocima.

O književnoj večeri koja se pamti i koja ostaje u sećanju moglo bi se pisati nadugačko i naširoko. Osim što je odličan pisac, Brankica Damjanović je i sjajan govornik. Ume da kaže, da u reč pretvori emociju, da osećanja, koristeći glas, prenese na onog kome se obraća. Ona ima i taj dar da bude inspirativna, nadahnuće i spada u red onih pisaca koij su u najboljem smislu te reči uticajni. Njeni čitaoci joj veruju, slede njene misli i usvajaju ih kao svoje.

Dodajmo i to da je dugačak red bio onih koji su hteli da im Brankica potpiše primerak knjige koju su kupili sebi. Bilo je i onih kojii su je kupili na poklon. Divan je to poklon.

Obećala je da će doći ponovo. Čekamo njen prvi roman. Napisan je, čisto da znate...

 

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Skice iz kulture" i sufinansiran je sredstvima Opštine Srbobran. Stavovi izneto u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

  

Postavio: Administrator dana 2022.08.30   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen