Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3806/poinje-kola/

Verzija za tampu / To ScreenviewPOČINJE ŠKOLA!


U svih pet škola naše opštine danas počinje nova školska godina. Zbog toga pre svega upozoravamo vozače da budu oprezniji za volanom. Među decom koja su od danas na ulicama, na putu ka školi po prvi put su novopridošli đaci prvaci. Juče je u osnovnim školama u Turiji, Nadalju i u Srbobranu u OŠ "Vuk Karadžić" održan prijem prvaka. U OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" prijem je danas.


U prvi razred u četiri osnovne škole u opštini Srbobran upisano je ukupno 168 učenika . U OŠ "Vuk Karadžić" 64, u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" 56, u OŠ "Petar Drapšin" 25, i u OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" 23 prvaka.

U foto kolažu donosimo delić atmosfere, kako je juče bilo na prijemu prvaka, mališana koji su po prvi put seli u školske klupe.

Svi prvaci u opštini Srbobran dobili su od lokalne samouprave besplatne udžbenike za prvi razred, a svakako podatak koji uliva nadu je da je ove godine broj prvaka značajno veći nego prošle godine. Upisano je ukupno 36 učenika više nego lane. 

- Od ove godine za vas pripremamo posebne poklone, u učionici vas čekaju besplatni udžbenici za prvi razred jer želimo da vam budemo podrška u školovanju. Lokalna samouprava uvek će biti uz vas, spremna da vam pomogne, poručila je prvacima Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran koja je juče bila na prijemu prvaka u OŠ "Vuk Karadžić".

.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign