Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

DANAS KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE!


Najpre je predsednik opštine, Radivoj Debeljački primio u svom kabinetu Luku Boškovića, mladog vaterpolistu iz Srbobrana, a potom je održana Konferencija za medije povodom spajanja dva košarkaška kluba, KK Akademik i OKK Srbobran.


Mladi vaterpolista Luka Bošković osvajač je bronzane medalje na Svetskom prvenstvu za kadete i tim povodom predsednik opštine priredio je za njega danas prijem sa željom da mu se zahvali na ovom velikom uspehu i da mu ukaže čast i pruži u ime lokalne samouprave podršku na njegovom sportskom putu.

Pored predsednika Debeljačkog u ime lokalne samouprave bio je i Jovica Andrić, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu.

- Izuzetno sam ponosan što imamo sportiste kao što si ti. Ove godine već smo imali priliku da razgovaramo sa više sportista koji hrabro i uspešno grade sportsku karijeru i predstavljaju naš Srbobran. Naša privilegija je da imamo tako sjajne sportiste kao što si ti i koji na najbolji način predstavljaju našu opštinu i našu zemlju na sportskim takmičenjima. Želim ti još mnogo sportskih uspeha, a mi smo tu da ukoliko je potrebno pomognemo i budemo podrška, rekao je Debeljački, između ostalog.

Bronzana medalja na Svetskom prvenstvu u vaterpolu za kadete je nagrada za naporan rad i treniranje, ali i talenat koji Luka, ali i njegovi saigrači poseduju. Dve godine Luka trenira u vaterpolo klubu u Bečeju. Pred njim je treća takmičarska sezona i ulazak u bazen sa seniorskom ekipom.

- Za nas ova medalja sija kao zlato i izuzetna čast mi je što sam danas ovde. Na prvenstvu smo se borili, u polufinalu smo nesrećno izgubili utakmicu na peterce, ali smo u borbi za treće mesto bili bolji i prvenstvo smo završili pobedom, zato kažem da ova bronza za nas sija kao zlato, kazao je Luka.

Predsednik opštine Srbobran u razgovoru sa ovim mladim uspešnim sportistom izrazio je veru da ćemo i mi uskoro moći da imamo bazen u Srbobranu i formiramo svoj klub, kako bi zaljubljenici u sportove u vodi mogli da treniraju i takmiče se kod kuće i da ne moraju da odlaze u druge sredine.

- To mi je velika želja, dugogodišnja želja svih Srbobranca i nadam se da ćemo moći da napravimo iskorak u tom pogledu. Čini mi se da smo prodajom hotela to uradili. Projektom je planirana izgradnja otvorenih i zatvorenog bazena, tako da je za očekivati da krenemo uskoro u tom pravcu, rekao je Debeljački.

KONFERENCIJA ZA MEDIJE


Nakon ovog prijema održana je i Konferencija za medije gde je zvanično saopšteno da je došlo do spajanja dva košarkaška kluba u našoj sredini i od sada Srbobran će imati jedan muški košarkaški klub. KK Akademik, kao jedan od najstarijih sportskih kolektiva nastavlja da egzistira uz punu podršku lokalne samouprave i od 01. oktobra takmičiće se u Srpskoj košarkaškoj ligi. Cilj je da se dobrim igrama publika dovede na tribine hale sportova, a u takmičrskom smislu da se ostane u ligi. Predsednik kluba je Dejan Andrić, a trenersku palicu KK Akademika od sada u svojim rukama ponovo drži Jovica Andrić.

  

Postavio: Administrator dana 2022.08.31

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 59
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen