Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3807/danas-kod-predsednika-optine/

Verzija za tampu / To ScreenviewDANAS KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE!


Najpre je predsednik opštine, Radivoj Debeljački primio u svom kabinetu Luku Boškovića, mladog vaterpolistu iz Srbobrana, a potom je održana Konferencija za medije povodom spajanja dva košarkaška kluba, KK Akademik i OKK Srbobran.


Mladi vaterpolista Luka Bošković osvajač je bronzane medalje na Svetskom prvenstvu za kadete i tim povodom predsednik opštine priredio je za njega danas prijem sa željom da mu se zahvali na ovom velikom uspehu i da mu ukaže čast i pruži u ime lokalne samouprave podršku na njegovom sportskom putu.

Pored predsednika Debeljačkog u ime lokalne samouprave bio je i Jovica Andrić, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu.

- Izuzetno sam ponosan što imamo sportiste kao što si ti. Ove godine već smo imali priliku da razgovaramo sa više sportista koji hrabro i uspešno grade sportsku karijeru i predstavljaju naš Srbobran. Naša privilegija je da imamo tako sjajne sportiste kao što si ti i koji na najbolji način predstavljaju našu opštinu i našu zemlju na sportskim takmičenjima. Želim ti još mnogo sportskih uspeha, a mi smo tu da ukoliko je potrebno pomognemo i budemo podrška, rekao je Debeljački, između ostalog.

Bronzana medalja na Svetskom prvenstvu u vaterpolu za kadete je nagrada za naporan rad i treniranje, ali i talenat koji Luka, ali i njegovi saigrači poseduju. Dve godine Luka trenira u vaterpolo klubu u Bečeju. Pred njim je treća takmičarska sezona i ulazak u bazen sa seniorskom ekipom.

- Za nas ova medalja sija kao zlato i izuzetna čast mi je što sam danas ovde. Na prvenstvu smo se borili, u polufinalu smo nesrećno izgubili utakmicu na peterce, ali smo u borbi za treće mesto bili bolji i prvenstvo smo završili pobedom, zato kažem da ova bronza za nas sija kao zlato, kazao je Luka.

Predsednik opštine Srbobran u razgovoru sa ovim mladim uspešnim sportistom izrazio je veru da ćemo i mi uskoro moći da imamo bazen u Srbobranu i formiramo svoj klub, kako bi zaljubljenici u sportove u vodi mogli da treniraju i takmiče se kod kuće i da ne moraju da odlaze u druge sredine.

- To mi je velika želja, dugogodišnja želja svih Srbobranca i nadam se da ćemo moći da napravimo iskorak u tom pogledu. Čini mi se da smo prodajom hotela to uradili. Projektom je planirana izgradnja otvorenih i zatvorenog bazena, tako da je za očekivati da krenemo uskoro u tom pravcu, rekao je Debeljački.

KONFERENCIJA ZA MEDIJE


Nakon ovog prijema održana je i Konferencija za medije gde je zvanično saopšteno da je došlo do spajanja dva košarkaška kluba u našoj sredini i od sada Srbobran će imati jedan muški košarkaški klub. KK Akademik, kao jedan od najstarijih sportskih kolektiva nastavlja da egzistira uz punu podršku lokalne samouprave i od 01. oktobra takmičiće se u Srpskoj košarkaškoj ligi. Cilj je da se dobrim igrama publika dovede na tribine hale sportova, a u takmičrskom smislu da se ostane u ligi. Predsednik kluba je Dejan Andrić, a trenersku palicu KK Akademika od sada u svojim rukama ponovo drži Jovica Andrić.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign