Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3809/obezbeen-novac-za-sanaciju-deponije-na-rajuru/

Verzija za štampu / To ScreenviewOBEZBEĐEN NOVAC ZA SANACIJU DEPONIJE NA RAJČURU


Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, potpisao je danas u Pokrajinskoj vladi ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za podršku u realizaciji projekata u oblasti zaštite životne sredine. Prema ugovoru, na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine Opštini Srbobran pripalo je 3.000.000 dinara za sanaciju i rekultivaciju divlje deponije na lokaciji Rajčur u Srbobranu.


Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, dodelio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine, koje su putem konkursa ostvarile pravo na bespovratna sredstava za podršku u realizaciji projekata u oblasti zaštite životne sredine.Vrednost ovih ugovora je 110 miliona dinara.

"Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine izdvojio je tri miliona dinara za uklanjanje deponije na Rajčuru. Ovo je sada već peta divlja deponija koju ili zajedno sa resornim sekretarijatom ili samostalno kroz lokalni budžet, za koju dobijamo i opredeljujemo sredstva za rešavanje ovih problema, njihovo trajno uklanjanje i uređenje prostora. Koristim priliku da se još jednom zahvalim Pokrajinskoj vladi i Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine na kontinuiranom ulaganju u opštinu Srbobran, kao i na stalnom razumevanju na koje nailazimo kada je u pitanju rešavanje komunalnih problema, pre svega u vezi sa divljim deponijama", rekao je nakon potpisivanja ugovora Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Podrška stiže kroz konkurs koji je bio namenjen finansiranju i sufinansiranju projektnih aktivnosti za rešavanje problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacije i rekultivacije divljih deponija i degradiranih površina na teritoriji AP Vojvodine. Ugovore predstavnicima lokalnih samouprava uručio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erce.

Ugovore za podršku u ovoj oblasti dodeljeni su predstavnicima gradova – Zrenjanin, Pančevo, Sombor, Subotica i Novi Sad, i opštinama – Sečanj, Pećinci, Nova Crnja, Odžaci, Srbobran, Titel, Žitište, Žabalj, Opovo, Beočin, Sremski Karlovci, Novi Kneževac, Novi Bečej, Bačka Topola, Senta i Plandište.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign