Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

POHVALA ZA POLICIJU I PREVENCIJU ZLOČINA!


Povodom uspešne akcije sprečavanja ubistva, Čestić uputio reči zahvalnosti policiji, obećao snažniju podršku, a u znak pažnje prigodne poklone uručio komandiru i načelniku Policijske stanice u Srbobranu...


U dva navrata pisali smo o uspešnoj akciji policije i sprečavanju naručenog ubistva J.M. iz Turije. Kako je policija objavila u svom saopšenju postoji osnovana sumnja da je R.M. (38) iz Turije pokušao da naruči ubistvo svoga oca, ali je zločin sprečen uspešnim operativnim radom policije i intervencijom, odnosno hapšenjem osumnjičenih. 

Tim povodom u svom kabinetu Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran primio je komandira policije Rodoljuba Đinovića i nagradio ga za uspešnu akciju sprečavanja teškog krivičnog dela koje je prethodnih dana pripremano u opštini Srbobran.

- Želimo da se javno zahvalimo policijskim službenicima na brzoj i efikasnoj intervenciji kojom je sačuvan jedan ljudski život. Bezbednost svakog građanina ponaosob za nas je jedan od najvećih prioriteta i policija je u ovom slučaju radila baš onako kako želimo - preventivno. Reagovali su na vreme i sprečili su neželjene posledice. Lokalna samouprava će učiniti sve da materijalno podrži rad Policijske stanice, da policajcima omogućimo da lakše sprovode svoje zadatke, a prvi korak te naše podrške biće nabavka jednog terenskog vozila za njihove potrebe. Policijska stanica Srbobran uvek može da računa na svoju opštinu, rekao je nakon prijema Čestić.

Ovom prilikom Čestić je komandiru Đinoviću i načelniku Forkapi uručio prigodne poklone.

Širi osvrt na ovo hapšenje i sprečavanje zločina objavljuje današnji "Telegraf". Na osnovu njihovih saznanja R.M. iz Turije uhapšen je zbog sumnje da je angažovao plaćene ubice da zakolju njegovog oca J.M. iz Turije.

Na osnovu njihovih saznanja noć pre hapšenja R.M. je imao sastanak sa  D.O.,  M.M., M.F. i V.F. (trojica iz Srbobran, jedan iz Savinog Sela) koji su trebali da budu izvršioci zamisli R.M. koji je, kako Informer piše, na ovaj način hteo da dođe do nasledstva, očeve kuće, 11 jutara zemlje i mehanizacije i reši se nekih dugova. 

Detalje ovog događaja koji je uzburkao javnost utvrdiće policijska istraga, a sve će neminovno imati sudski epilog. "Informer" dalje piše, da postoji video i audio zapis koji dokazuje planiranje zločina, a da je audio video zapis nastao tokom sastanka na kome su dogovarani detalji načina ubistva.

Jedan od učesnika ovog planiranog ubistva u poslednjem momentu je odustao od "pogodbe" i slučaj prijavio policiji, nakon čega je organizovan sastanak koji dokazuje planiranje zločina. Na osnovu pisanja i nezvaničnih saznanja "Informera", ovaj "pokajnik" će najverovatnije, zbog saradnje sa policijom biti oslobođen svake odgovornosti.

R.M. do sada nije osuđivan.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2016.10.28   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 97
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen