Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

NAJMASOVNIJA SRBOBRANSKA BRAZDA DO SADA!


Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić otvorio je danas 23. „Srbobransku brazdu“, manifestaciju čiji je cilj da propagira i unapređuje poljoprivrednu prizvodnju i mehanizaciju, kao i neposrednu razmenu iskustava i saznanja iz oblasti poljoprivrede, i koja se tradicionalno održava u Srbobranu.


Istakavši značaj ove poljoprivredne priredbe, Božić je rekao da resorni sekretarijat posebno podržava organizaciju ovakvih tradicionalnih okupljanja. Sredstva se izdvajaju putem konkursa koji je Sekretarijat namenio upravo manifestacijama od značaja za našu pokrajinu, čiji je cilj promovisanje i unapređenje domaće poljoprivrede.

„Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo odvaja značajna sredstva za organizaciju različitih poljoprivrednih manifestacija. Ove godine opredeljeno je 10 miliona dinara po konkursu za ovakav ili sličan vid organizovanja.Uveren sam da ćemo sledeće godine usmeriti duplo više, jer je reč o tradicionalnim manifestacijama koje to zaslužuju“, zaključio je Božić.

Predsednik Opštine Srbobran Radivoje Debeljački naglasio je da je Srbobran poljoprivredna sredina, koja se diči svojom poljoprivrednom proizvodnjom.

„Srbobran poseduje 26 hiljada hektara obradivih površina sa preko 1.500 aktivnih poljoprivrednih gazdinstava. „Srbobranska brazda“ je manifestacija sa tradicijom, koja okuplja poljoprivrednika sa čitavog područja Vojvodine. Ovogodišnja manifestacija okupila je više od 200 učesnika i takmičara, što predstavlja najveće okupljanje do sada“, rekao je Debeljački.

Ovogodišnju, 23. Srbobransku brazdu organizovala je Mesna zajednica Srbobran pod pokroviteljstvom Opštine Srbobran i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Takmičenje orača pratilo je niz pratećih programa u kojima su učestvovala deca, ispečen je vo na ražnju, nekoliko prasadi se vrtelo na ražnju, a najboljima su pripale nagrade.

Za naš sajt govorio je, dok smo zajednički gledali kako se na starinski način ore brazda upregnutim konjima, najstariji učesnik Lazar Antić (94), koji je do sada svake godina od osnivanja Srbobranske brazde u svom traktoru bio ravnopravan takmičar sa daleko mlađim oračima od sebe.

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2022.09.03   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Sinisa kuca na prodaju
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen