Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PODSTICAJ ZA NOVE PREDUZETNIKE


Osam budućih preduzetnika danas je dobilo ugovore o subvenciji za pokretanje sopstvenog biznisa. Ugovore o podršci pokretanju biznisa preduzetnicima danas je uručio Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, uz želje da posao što pre "stane na noge" i bude izvor prihoda vlasnicima mnogo duži period od obaveznih godinu dana. Osim njih, kako smo čuli, koji su podršku dobili iz opštinskog budžeta, još devet budućih preduzetnika dobilo je podršku republičkog budžeta tako da je to ukupno 17 novih privatnih radnjiu našoj opštini ove godine.


Za pokretanje novih osam privatnih biznisa obezbeđeno je 2,8 miliona dinara - 1,5 iz opštinskog budžeta i 1,3 iz budžeta NSZ, tako da se novi preduzetnici dobili po 300.000 dinara bespovratno, uz obavezu da godinu dana aktivno rade.

Ovoga puta podršku su dobile nove firme za usluge krečenja, auto servis, salon za ulepšavanje kućnih ljubimaca, agencija za ukrašavanje prostora za proslave, bravarska radnja...

Ona je odlučila se da tržištu ponudi uslugu dekorisanja prostora u kojem se proslavljaju rođendani, venčanja, krštenja i druge svečanosti.

- Ova podrška mnogo mi znači, sada ću lakše moći da nabavim materijal koji mi je potreban za posao, to će mi biti dobar vetar u leđa da posao krene i nadam se da će tako i biti. Tržište za ovu uslugu postoji, jedini smo koji se bavimo ovim poslom i očekujemo da uspešno odgovorimo na zahteve klijenata. Tu smo za sve vaše proslave, poručila je Aleksandra Miković, vlasnica "M DEKO BALON".

- Smatram da je ova vrsta pomoći veoma važna i ove godine izdvojili smo ukupno 2,8 miliona dinara za podršku pokretanju osam malih biznisa. Za našu opštinu to je značajno jer imamo princip razvoja privrede kroz, pre svega, razvoj malih i srednjih preduzeća. To daje rezultate, smanjuje nezaposlenost, a primer je i kompanija Alutec koja se razvija i menja privrednu sliku u našoj opštini. Trudimo se da kroz naše subvencije podržavamo naša preduzeća, ovo je prvi korak za mlade preduzetnike koji žele da ostvare i valorizuju svoju biznis ideju, a mi ćemo se kao lokalna samouprava potruditi da i u narednim godinama obezbedimo novčanu podršku ovakvim firmama. Mi pratimo kako posle obaveznog roka nastavljaju da posluju ove firme i veoma je važno da dobar deo nastavlja sa poslovanjem na tržištu, da se razvijaju, što je dokaz da treba nastaviti sa ovakvim projektima. Možda bi trebalo razmisliti kako kroz lokalni budžet podršku pružiti i preduzećima koja već rade, da bi bili dodatni vetar u leđa našim poslovnim ljudima. Svaki preduzetnik u ovom slučaju dobio je po 300.000 dinara, ali ovo nisu jedine novoosnovane firme u opštini Srbobran koje su dobile podršku na početku rada. Naime, uz ovih osam podršku je dobilo još devet firmi i to iz republičkog budžeta, što nas dovodi do broja od 17 novih preduzetnika u našoj sredini koji su dobili podsticaj za rad, uz sve one nove preduzetnike koji nisu to ostvarili. To je možda i najbolji rezultat do sada i dobar pokazatelj da unapređujemo privrednu sliku Srbobrana, rekao je Radivoj Debeljački, predsednik opštine prilikom ovog susreta sa budućim preduzetnicima.
  

Postavio: Administrator dana 2022.09.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 71
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen