Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

AMBASADOR AUSTRALIJE GOST SRBOBRANA


U susret ovogodišnjem festivalu "Srbija u ritmu Evrope" našu opštinu posetio je ambasador Australije u Srbiji, Danijel Emeri. U svom kabinetu ambasadora je primio Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, a sa njim su u ulozi domaćina ove posete bili Milena Alargić, predsednica SO Srbobran, i Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine.


Kako saznajemo bio je to sadržajan razgovor u kome su domaćini upoznali gosta sa našom sredinom, šta je to što krasi našu opštinu, a upoznao je i decu koja će ove godine nastupati na festivalu i predstavljati opštinu Srbobran 15.10. u Hali sportova.

- Ovo je moja prva poseta Srbobranu, nakon čega mogu reći da sam veoma zainteresovan da vidim i ostatak vaše zemlje. Mislim da je dobro i prikladno da baš Srbobran bude domaćin takmičenja 'Ritam Evrope', različiti jezici i različite nacije ovde se mogu lako uklopiti, ovaj deo Srbije već je bogat etničkim različitostima zbog blizine granica tri druge države, lkazao je ovom prilikom ambasador Australije i dodao:

- Snažno verujem da je muzika globalni jezik, pomaže u povezivanju različitih kultura, zemalja i nacionalnosti, lepa muzika ima moć sve da nas pokrene, jednako može da nas podigne i prizemlji, a tužne pesme umeju da dopru do dubine naše duše kako bi smo se poistovetili sa nečijom tugom. Kao ambasador sam u poziciji da uočim sličnosti i razlike između Srba i Australijanaca, mnogo se toga može reći o toj temi, ali sa sigurnošću mogu potvrditi jednu stvar, da jednako volimo muziku. Ona nas oslobađa, ali nas i ujedinjuje. Posebno mi je drago što vidim da ovo takmičenje deci daje priliku da nastupe pred nacionalnim auditorijumom, za njih je to veliko iskustvo u kojem sigurno uživaju, mnogo uče iz njega, daje im samopouzdanje i osećaj važnosti, i naravno uče mnogo o drugim zemljama i jezicima, što je prelepa stvar. S radošću iščekujem da vidim brojne talentovane mlade izvođače iz Srbije kako, kroz takmičenje 'Ritam Evrope', predstavljaju različite evropske i svetske zemlje, a posebno me zanima nastup predstavnika grada Kragujevca, jer predstavljaju Australiju. Naravno, nadam se da će svi takmičari imati uspešne nastupe i želim im svu sreću, a domaćinima i organizatorima želim da manifestacija bude uspešna i da protekne u najboljem redu, rekao je ambasador Emeri.

Uz reči dobrodošlice Radivoj Debeljački je iskazao svoje zadovoljstvo ovom posetom i što ćemo biti domaćini festivala:

- Još jednom iskazujem zadovoljstvo što smo deo takmičenja 'Srbija u ritmu Evrope' i što smo ovogodišnji domaćini najvećeg dečijeg festivala u Republici Srbiji. Istovremeno, veoma je važno što imamo priliku da razgovaramo sa našim dragim gostima, a danas je naš gosti bio ambasador Australije u Srbiji. Izražavam zahvalnost za sve ono što čini da manifestacija 'Srbija u ritmu Evrope' bude na ovako visokom nivou i da kroz svoju podršku doprinosi da sva deca imaju dobre uslove da se takmiče, ali i da se druže, ostvaruju komunikaciju i prijateljstva sa decom sa teritorije cele Srbije, a kako se festival iz dana u dan širi i prelazi i u neke druge zemlje u region, i sa decom iz susednih država. Za nas je jednako važna i prilika da dodatno promovišemo opštinu Srbobran.

U ime festivala sastanku je prisustvovao Igor Karadarević, programski direktor. 

Postavio: Administrator dana 2022.09.28   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen