Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti / Skice iz kulture

NJEGOVA EKSELENCIJA, TEOFIL TEOFILAKTU, AMBASADOR KIPRA U SRBOBRANU!


Danas je gost opštine Srbobran bio ambasador Kipra u Srbiji, Teofil Teofilaktu. Poseta je bila u okviru priprema za festival "Srbija u ritmu Evrope" koji će se ove godine, 15.10. održati u Srbobranu.


Pre godinu dana naša deca, Veljko Golub, Robertina Kupco, Milana Matić i Galina Jovčić, predstavnici naše opštine pobedili su na ovom festivalu. Njihov nastup bio je pobednički i iz Čačka su se vratili kao šampioni najvećeg dečijeg festivala u Srbiji koji se svake godine emituje na TV "Prva". Njihova pobeda je obezbedila da ove godine Srbobran bude domaćin deci iz cele Srbije koja će se takmičiti u pevanju i scenskom nastupu predstavljajući razne države, odnosno njihove ambasade u Srbiji, a njima putovanje u Holandiju, zemlju koju su prošle godine predstavljali.

Oni će, pojačani Biljanom Jacić, biti i ove godine naši predstavnici i očekivanja su da ćemo svi navijati za njih u hali sportova ili pored tv ekrana.

Danas su bili zajedno sa predsednikom opštine Srbobran, Radivojem Debeljačkim i njegovim saradnicima, Milenom Alargić, predsednicom Skupštine opštine Srbobran, Milicom Zarić, zamenicom predsednika, i Dejanom Korcebom, direktorom Doma kulture Srbobran, domaćini ambasadoru Kipra i organizatorskoj ekipi festivala sa Davidom Makivičem na čelu.

- Nama predstoji organizacija, i domaćinstvo, najvećeg muzičkog takmičenja za decu u Srbiji, a to je naravno 'Srbija u ritmu Evrope', zbog čega je bilo važno da uspostavimo još značajniju i bližu saradnju sa našim prijateljima iz 'Ritma Evrope'. Do sada smo uradili mnogo toga, i sad nam predstoji ono najvažnije, a to je samo takmičenje. Zbog toga je veoma važno što danas imamo ovako značajnog gosta kod nas. S obzirom na njegovu veliku posvećenost, upućujemo zahvalnost što je izdvojio vreme i došao nam u posetu, ali i za sve ono što čini za 'Srbiju u ritmu Evrope', i naravno za opštinu Srbobran koja je domaćin ovogodišnjeg takmičenja. Njegova ekselencija je uvek dobrodošao u Srbobran, uvek će biti jednako lepo primljen. Nadam da će u bliskoj budućnosti biti prilike za produbljivanje saradnje koju smo započeli, kazao je nakon sastanka u izjavi za medije Radivoj Debeljački, dok je Teofil Teofilaktu ovako prokomentarisao njegovu današnju posetu Srbobranu:

- Zaista uživam kada sam u poseti manjim gradovima i kada kontaktiram sa lokalnim predstavnicima vlasti i naroda, kako bi smo realizovali različite projekte. Posebno mi je drago kada su to projekti koji uključuju mlade ljude, kao što je to slučaj u Srbobranu. Mladi iz mnogih gradova dobijaju priliku da se predstave svojim muzičkim talentima, i dobijaju mogućnost da upoznaju pobednički tim prošlogodišnjeg takmičenja 'Ritam Evrope'. I ja sam imao priliku da ih upoznam, oni su vrlo talentovani, i iskoristio sam priliku da ih pozovem da posete Kipar. Nadam se da će takva poseta stvoriti priliku za još više poseta, razmena, pojedinačnih i zajedničkih projekata, kako bi se povećao broj aktivnosti i ojačale veze, prvenstveno između naših gradova, a zatim kulturološki, politički, religijski i istorijski da jačamo veze između Kipra i Srbije. Nadam se da će lokalne vlasti iskoristiti tu priliku, kao i predstavnici 'Ritma Evrope'. Imali smo jako dobre razgovore sa predsednikom i njegovim timom, posle čega se nadam da će ovo biti početak plodonosne saradnje u budućnosti.

 

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Skice iz kulture" i sufinansiran je sredstvima Opštine Srbobran. Stavovi izneto u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2022.10.04

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 69
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen