Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ODBORNICI ODLU─îILI - BATUKI OKTOBARSKA NAGRADA!


Na današnjoj sednici SO Srbobran odbornici su razmatrali 22. ta─Źke dnevnog reda i svi predlozi su usvojeni jednoglasno. Izme─Ĺu ostalog i ko su laureati ovogodišnje Oktobarske nagrade.


Ve─ç smo pisali o tome ko su predlo┼żeni za nagrade, a odbornici su dans potvrdili da je izbor Komisije za dodelu nagrada i priznanja dobar i jednoglasno su usvojili sve predloge.

- Ove godine Zvanje po─Źasnog gra─Ĺanina uru─Źi─çemo Zoltanu Celeru, gradona─Źelniku Janošhalme, našeg bratskog grada sa kojim sara─Ĺujemo ve─ç 21 godinu. Sporazum smo obnovili u prethodnoj godini kako bi mu dali novi podsticaj, a ova nagrada treba da dodatno osna┼żi naše odnose, dobro prepoznatljive kroz razmenu raznih vrednosti, kulturnih i drugih, i uveren sam da ─çe ti odnosi u budu─çnosti samo rasti. Oktobarska nagrada pripala je Svetozaru Ka─çanskom, našem Batuki, koji je ostavio ozbiljan trag u mnogim generacijama koje je vaspitavao i obrazovao, i ne samo u školama u kojim je radio, ve─ç i me─Ĺu mla─Ĺim kolegama slikarima kojima je uvek bio podrška. Ova sredina ┼żeli da se Oktobarskom nagradom odu┼żi Svetozaru Ka─çanskom za sve što je uradio i sre─çan sam što je ovaj predlog stigao pred Komisiju za dodelu nagrada i sada pred Skupštinu opštine Srbobran, kazao je danas na zasedanju, Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran i dodao:

Zahvalnicima nagra─Ĺujemo ve─çi broj pojedinaca, potpuno zaslu┼żeno, ova sredina uvek prepoznaje ljude koji su ostavili trag u svom gradu, koji su pomogli njegov razvoj, u─Źinili razna humana dela, što zna─Źi da i dalje negujemo empatiju prema ljudima, a posebno je to zna─Źajno u ovim vremenima danas naglasiti i nagraditii.

Oktobarsku nagradu za 2022. godinu dobio je profesor likovne umetnosti u penziji Svetozar Ka─çanski Batuka.

Zahvalnice su zaslu┼żili: Andraš Tot, Tibor Segi, Radoslav Došlov, Ferenc Rajda, Radoslav Vuk─Źevi─ç i Vlada Brankovi─ç kao višestruki dobrovoljni davaoci krvi, zatim Branko Debelja─Źki za dobrotvorni rad i humanost, Grozdana Pecarski za dugogodišnji uspešan rad u PU "Radost", Dušan Srdanov za vrhunske rezultate u sportu i unapre─Ĺenju sporta i fizi─Źke kulture, i Sava Radoni─ç za postignute rezultate i uspehe u radu.

Sednica je trajala kra─çe od sat vremena i kompletan materijal koji se našao na dnevnom redu je prakti─Źno usvojen bez rasprave, Predsedavala je Milena Alargi─ç, predsednica SO Srbobran. 

Postavio: Administrator dana 2022.10.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen