Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

POTPISANI UGOVORI VREDNI PET MILIONA ZA UNAPREĐENJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI


Danas je potpisano 49 ugovora sa građanima naše opštine. Ukupno pet miliona je vrednost ugovora,a opština je ova sredstva opredelila za unapređenje energetske efikasnosti, za zamenu prozora i vrata, kao i zamenu gasnih kotlova.


Potpisivanje ugovora upričličeno je u velikoj sali SO Srbobran, a u ime opštine ugovor je potpisao predsednik, Radivoj Debeljački. Sa njim je dans bila da pozdravi i čestita građanima Milica Zarić, zamenica predsednika opštine.

- U prethodnoj godini izdvojili smo za ove namene 2,5 miliona dinara, a ove godine ta sredstva dupliramo, uz još jedan milion dinara za solarne panele, za šta nas konkurs očekuje u narednom periodu. Za nabavku novih prozora, vrata i kotlova za grejanje obezbeđeno je pet miliona dinara i to pokriva skoro polovinu ukupnih ulaganja za ovu godinu. Kažem skoro pola, jer odobrena sredstva po jednom konkursu mogu biti maksimalno 140.00 dinara, dok podnosilac zahteva može da uloži i više. Raduje me što je tako veliki broj zahteva odobren i što ćemo potpisivanjem ugovora pomoći da jednak broj domova u našoj opštini podigne nivo energetske efikasnosti. Sa 41 ugovorom u prošloj, 49 u ovoj, uz ugovore koje ćemo odobriti za kupovinu solarnih panela, dolazimo do brojke od 100 realizovanih ugovora u samo dve godine.

To je dokaz da idemo u dobrom pravcu, da zajednički i kontinuirano radimo na rešavanju ovog problema i da samim tim mi doprinosimo smanjenju utroška električne i toplotne energije ukupno na nivou države. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su učestvovali na konkursu, ali i onima koji zbog broja ostvarenih bodova nisu prošli, jer pokazuju spremnost i želju da menjaju stvari na bolje. Sa ovim konkursima ćemo nastaviti i u buduće, uz podršku nadležnog ministarstva i države, nadam se da ćemo na takav način doći na nivo da se sredstva odobravaju svim ljudima koji su zainteresovani, što je cilj i poenta ovoga što radimo. Za narednu godinu ćemo opredeliti najmanje još ovoliko sredstava, a gledaćemo da zbog cena na tržištu obezbedimo još sredstava, istakao je pred potpisivanje ugovora Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran. 

Postavio: Administrator dana 2022.10.14

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen