Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

IN MEMORIAM: PREMINUO JE PROFESOR LJUBA LETI─ć


Naš Srbobranac, dobitnik Oktobarske nagrade 2013.godine, profesor Ljubomir Leti─ç preminuo je ju─Źe i bi─çe sahranjen na pravoslavnom groblju u Srbobranu u ponedeljak u 13.00h.


Rodio se 1949.godine u Srbobranu gde je završio osnovnu školu. Nakon završetka srednje škole upisao je i završio Šumarski fakultet u Beogradu.Potom magistrira i doktorira na istom fakultetu gde je radio kao redovni profesor.

Tokom svog radnog veka bavio se uglavnom oblastima iz ekologije i zaštitom o─Źuvanja ┼żivotne sredine. Radio je na brojnim doma─çim i internacionalnim projektima iz tih oblasti kao i u oblasti šumarstva i vodoprivrede. Posebno je bio anga┼żovan na podru─Źju Vojvodine oko podizanja poljozaštitnih pojaseva.

Bio je jedan od autora studije pošumljavanja naše opštine, "Studija višenamenskih zeleno plavih koridora Opštine Srbobran", koju je uradio Šumarski fakultet iz Beograda i koja je predvidela pošumljavanje oko 400 hektara površina u našoj opštini.

Predstavljaju─çi ovu studiju profesor Leti─ç je svojevremeno rekao:

- Mi ovde nismo da oranice pretvaramo u šume, nego da zaštitimo te naše oranice i našoj deci ostavimo kvalitetno zemljište.

Bio je dugogodišnji ─Źlan našeg lova─Źkog udru┼żenja i pasionirani ljubitelj lova.

Osta─çe upam─çen i kao ─Źovek velikog srca. Svoj doprinos je dao u─Źestvuju─çi u nizu humanitarnih akcija, izme─Ĺu ostalog i u svom Srbobranu gde je više puta pomagao i radio na rešavanju elementarnih potreba Roma i drugih kategorija stanovništva.

Bio je uzoran suprug, otac i deda.

Slava mu!

  

Postavio: Administrator dana 2022.10.27

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen