Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3862/in-memoriampreminuo-je-profesor-ljuba-leti/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewIN MEMORIAM: PREMINUO JE PROFESOR LJUBA LETI─ć


Naš Srbobranac, dobitnik Oktobarske nagrade 2013.godine, profesor Ljubomir Leti─ç preminuo je ju─Źe i bi─çe sahranjen na pravoslavnom groblju u Srbobranu u ponedeljak u 13.00h.


Rodio se 1949.godine u Srbobranu gde je završio osnovnu školu. Nakon završetka srednje škole upisao je i završio Šumarski fakultet u Beogradu.Potom magistrira i doktorira na istom fakultetu gde je radio kao redovni profesor.

Tokom svog radnog veka bavio se uglavnom oblastima iz ekologije i zaštitom o─Źuvanja ┼żivotne sredine. Radio je na brojnim doma─çim i internacionalnim projektima iz tih oblasti kao i u oblasti šumarstva i vodoprivrede. Posebno je bio anga┼żovan na podru─Źju Vojvodine oko podizanja poljozaštitnih pojaseva.

Bio je jedan od autora studije pošumljavanja naše opštine, "Studija višenamenskih zeleno plavih koridora Opštine Srbobran", koju je uradio Šumarski fakultet iz Beograda i koja je predvidela pošumljavanje oko 400 hektara površina u našoj opštini.

Predstavljaju─çi ovu studiju profesor Leti─ç je svojevremeno rekao:

- Mi ovde nismo da oranice pretvaramo u šume, nego da zaštitimo te naše oranice i našoj deci ostavimo kvalitetno zemljište.

Bio je dugogodišnji ─Źlan našeg lova─Źkog udru┼żenja i pasionirani ljubitelj lova.

Osta─çe upam─çen i kao ─Źovek velikog srca. Svoj doprinos je dao u─Źestvuju─çi u nizu humanitarnih akcija, izme─Ĺu ostalog i u svom Srbobranu gde je više puta pomagao i radio na rešavanju elementarnih potreba Roma i drugih kategorija stanovništva.

Bio je uzoran suprug, otac i deda.

Slava mu!

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign