Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti / Skice iz kulture

ZNAMENITE ŽENE SRBOBRANA - PROJEKAT PREDSTAVLJEN PUBLICI


Sinoć je u Galeriji Doma kulture zaljubljenicima u kulturu i istoriju Srbobrana predstavljen projekat "Znamenite žene Srbobrana". Govorili su direktor Doma kulture, Dejan Korceba, umetnički fotograf, Rajko Karišić, a promociju je otvorila zamenica predsednika opštine, Milica Zarić.


Galerija je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a projekat koji je od istorijsko kulturnog značaja za našu sredinu detaljno je opisao Dejan Korceba i na taj način radove koji su izloženi na zidovima galerije približio posetiocima.

Sakupljeni materijal,neophodan za jedan ovakav projekat, obradio je umetnički fotograf Rajko Karišić kome ovo nije prva saradnja sa Domom kulture.

Izložbu je otvorila Milica Zarić, zamenica predsednika opštine. Iskazujući zadovoljstvo što joj je dodeljena ova uloga ona je kazala:

- Izložba koju vidimo je značajna za Srbobran po više osnova. Svi znaju za Lenku, i ona jeste najpoznatija, ali je Srbobran iznedrio mnoge žene koje nisu ništa manje važne i zato je dobro da se njihova imena znaju, kao i koji je njihov doprinos sredini u kojoj mi danas živimo. Moram da pohvalim rad Doma kulture, jer je uspeo da realizuje projekat, prikupi sve te podatke, a znam koliko je teško doći do sve te istorijske građe, relavantnih podataka i autentičnih fotografija, kako bi se čula priča o ovim ženama koje svakako zavređuju pažnju.

Ukoliko ste zainteresovani da čujete šta su o ovoj izložbi kazali Dejan Korceba i Rajko Karišić, donosimo audio zapis gde detaljno možete da se upoznate sa Srbobrankama koje su predstavljene u okviru ovog projekta.

 

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Skice iz kulture" i sufinansiran je sredstvima Opštine Srbobran. Stavovi izneto u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2022.11.03

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 56
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen