Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3870/dom-zdravlja-uputio-poziv-enama/

Verzija za tampu / To ScreenviewDOM ZDRAVLJA UPUTIO POZIV ŽENAMA


Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić", iz podršku Opštine Srbobran, organizovaće krajem novembra i početkom decembra novu seriju kontrolnih pregleda na karcinom grlića materice.


"Ovoga puta pripremili smo se za 100 pregleda žena. Nakon veoma uspešne akcije skrininga na karcinom grlića materice u kojoj je pregledano čak 400 žena, ovoga puta akcija će obuhvatiti novih 100, ali naš fokus biće žene koje do sada nikada nisu radile Papa test ili su prethodni test uradile pre tri i više godina. Za prijavu je potrebno lično doći u Dom zdravlja i ostaviti svoje podatke, a pregledi će biti izvršeni u poslednje dve subote u novembru, i prve dve subote u decembru. Kao i prethodni put, podršku za vršenje pregleda dobili smo od Opštine Srbobran koja je obezbedila novac za kontrolu 100 žena", saopštila je dr Snežana Erceg, ginekolog u Domu zdravlja "Dr Đorđe Bastić".

Dr Erceg je apelovala na žene koje do sada nisu izvršile kontrolu ili im je test stariji od tri godine, da prihvate poziv i brzo i jednostavno se pregledaju, jer se rano otkrivanje bilo kakvih prekanceroznih promena danas leči sa potpunim uspehom.

"Papa bris nije bolan i nema mesta nikakvom strahu. Danas je u ginekologiji sve što se primeti jednostavno izlečivo u najvećem procentu, ali ako se zakasni ishodi mogu biti tragični", rekla je dr Erceg.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign