Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / ┼ákolstvo

SVE─îANO OBELE┼ŻEN DAN ┼áKOLE U "VUKU"


U─Źenici i njihovi nastavnici pripremili su sve─Źani program, a direktorka škole, Ru┼żica Mili─ç uru─Źila je zaslu┼żnima jubilarne nagrade kao i zahvalnice prosvetnim radicima koji su se svOjim radom istakli u proteklih godinu dana.


Prva škola u Srbobranu osnovana je 1703. godine, a osmogodišnja škola koja je danas proslavila svoj ro─Ĺendan, nosi ime po velikom srpskom prosvetitelju Vuku Karad┼żi─çu od 1959. godine.

- Danas slavimo ro─Ĺendan Vuka Karad┼żi─ça, reformatora srpskog jezika koji nam je ostavio na ─Źuvanje veliku jezi─Źku kulturu. Na nama je da je negujemo, da je ─Źuvamo i na taj na─Źin ─Źuvamo svoj identitet. Kako ─çemo to najbolje uraditi? Tako što ─çemo mlada pokolenja, naše u─Źenike pre svega, vaspitavati i obrazovati upravo u tom duhu. ─îast mi je što sam deo ovog kolektiva, što sam direktorka tim u─Źiteljima, nastavnicima i u─Źenicima. ┼Żelela sam da na Dan škole uvedem jednu novinu, pogotovo što je danas i Dan prosvetnih radnika Srbije. ┼Żelim danas da pohvalim kolege koji su se istakli u toku školske godine, u razli─Źitim oblastima, poru─Źila je Ru┼żica Mili─ç, direktorka OŠ "Vuk Karad┼żi─ç na sve─Źanoj akademiji.

Jubilarne nagrade dobili su Julka Miroslavljevi─ç, Julkica Popovi─ç, Arijana Vojki─ç, Siniša Feher, Violeta Pivni─Źki, Ljiljana An─Źi─ç, Aleksandra Lazi─ç i Marina ─îaleni─ç.

Pohvalnice za predan rad i postignute rezultate u predhodnih godinu dana dobili su Isidora Radovanov, Nataša Mrkši─ç, Sne┼żana D┼żambas, Aleksandra Lazi─ç, Aleksandra Šunti─ç i Slobodan Raki─ç.

GALERIJA FOTOGRAFIJA OVDE

Danas je tako─Ĺe i Dan prosvetnih radnika, tim povodom ─Źestitku prosvetarima uputio je predsednik opštine Srbobran.

  

Postavio: Administrator dana 2022.11.07

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen