Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3871/sveano-obeleen-dan-kole-uvuku/

Verzija za štampu / To ScreenviewSVEČANO OBELEŽEN DAN ŠKOLE U "VUKU"


Učenici i njihovi nastavnici pripremili su svečani program, a direktorka škole, Ružica Milić uručila je zaslužnima jubilarne nagrade kao i zahvalnice prosvetnim radicima koji su se svOjim radom istakli u proteklih godinu dana.


Prva škola u Srbobranu osnovana je 1703. godine, a osmogodišnja škola koja je danas proslavila svoj rođendan, nosi ime po velikom srpskom prosvetitelju Vuku Karadžiću od 1959. godine.

- Danas slavimo rođendan Vuka Karadžića, reformatora srpskog jezika koji nam je ostavio na čuvanje veliku jezičku kulturu. Na nama je da je negujemo, da je čuvamo i na taj način čuvamo svoj identitet. Kako ćemo to najbolje uraditi? Tako što ćemo mlada pokolenja, naše učenike pre svega, vaspitavati i obrazovati upravo u tom duhu. Čast mi je što sam deo ovog kolektiva, što sam direktorka tim učiteljima, nastavnicima i učenicima. Želela sam da na Dan škole uvedem jednu novinu, pogotovo što je danas i Dan prosvetnih radnika Srbije. Želim danas da pohvalim kolege koji su se istakli u toku školske godine, u različitim oblastima, poručila je Ružica Milić, direktorka OŠ "Vuk Karadžić na svečanoj akademiji.

Jubilarne nagrade dobili su Julka Miroslavljević, Julkica Popović, Arijana Vojkić, Siniša Feher, Violeta Pivnički, Ljiljana Ančić, Aleksandra Lazić i Marina Čalenić.

Pohvalnice za predan rad i postignute rezultate u predhodnih godinu dana dobili su Isidora Radovanov, Nataša Mrkšić, Snežana Džambas, Aleksandra Lazić, Aleksandra Šuntić i Slobodan Rakić.

GALERIJA FOTOGRAFIJA OVDE

Danas je takođe i Dan prosvetnih radnika, tim povodom čestitku prosvetarima uputio je predsednik opštine Srbobran.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign