Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/3872/prvi-sa-licencom-saveznog-fudbalskog-sudije/

Verzija za tampu / To ScreenviewPRVI SA LICENCOM SAVEZNOG FUDBALSKOG SUDIJE!


Mladi fudbalski sudija iz Srbobrana, Goran Tešanović je prvi fudbalski sudija iz Srbobrana i  Fudbalskog saveza Srbobran - Bečej, koji je od pre nekoliko dana zasluženo dobio zvanje - sudija prve kategorije (savezni sudija).


Počeo je kao fudbaler u FK Srbobran gde je prošao sve kategorije do seniorske ekipe. Od 2013. godine, Goran Tešanović paralelno je igrao fudbal i gradio sudijsku karijeru.  Konačno, 2019.godine opredelio se da dres fudbalera prepusti drugima.  Od tada u njegovim rukama je  pištaljka i isključivo deli pravdu na fudbalskim terenima.

Počeo je sa dna tako što je najpre sudio opštinsku ligu, zatim PFL Novi Sad, a potom tri godine delio pravdu na terenima Vojvođanske fudbalske lige. U leto 2020. godine počinje da sudi Srpsku ligu - Vojvodina.

Nakon položenog teorijskog dela u septembru, pre nekoliko dana, 05.11. uspešno je savladao i praktični deo. Bio je glavni sudija na utakmici u Elemiru gde je gostovao bivši superligaš Bačka Iz Bačke Palanke.

Veliki uspeh za ovog mladog zaljubljenika u fudbal, ali i podsticaj za druge mlade koji žele da se bave fudbalskom arbitražom. Poštenim, marljivim i posvećenim radom ipak se može do uspeha. Ovo je takođe uspeh i za Fudbalski savez Srbobran - Bečej, potvrdili su nam predsednik saveza Nemanja Perendić i predsednik sudijske organizacije saveza, Slaviša Tešanović.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign