Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

NOVA AKCIJA PLAVOG KRUGA


Društvo za brobu protiv šećerne bolesti opštine Srbobran "Plavi krug" i ove godine radno će obeležiti 14. novembar - Svetski dan borbe protiv dijabetesa.


Danas, zatim u utorak, sredu i u petak, 14, 15, 16. i 18. novembra, svi građani koji posete Apoteku Srbobran u periodu od 08.00 do 11.00 časova, imaće priliku da izmere nivo šećera u krvi, nivo krvnog pritiska i provere vrednost pulsoksimetrije, te od aktivista "Plavog kruga" čuju vredne savete za zdrav život i prevenciju bolesti, odnosno dobiju tematske časopise i edukativni materijal.

Dr Ilija Gazepov iz "Plavog kruga" pozvao je sve građane, posebno one koji vrednost šećera u krvi ne mere često, da izdvoje samo nekoliko minuta za sebe i svoje zdravlje i posete Apoteku Srbobran, jednostavno, besplatno i bez bilo kakvih zvaničnih dokumenata, prijava i zakazivanja izvrše pregled i možda na vreme spreče pojavu bolesti koju mnogi zovu "tihi ubica".

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana borbe protiv dijabetesa je pristup savremenoj dijabetološkoj zaštiti. Ona naglašava važnost sistemske brige društva o osobama sa dijabetesom i podrazumeva pristup modernim, inovativnim terapijama, tehnološkim rešenjima, kao i odgovarajuću dostupnost lekara pacijentima, kako bi im se omogućio normalan život. 

Postavio: Administrator dana 2022.11.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 75
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen